avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa vizionare dosar intors de la recurs in Asigurari ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa vizionare dosar intors de la recurs in Asigurari Sociale

Buna ziua,

a trebuit sa platesc taxa de 2 lei la primarie si sa cumpar timbre judiciare de 1,5 lei ca sa pot sa-mi vad dosarul de la arhiva.

Eu stiam ca nu se plateste nimic. Ce lege prevede aceasta va rog?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 11:29, 24 August 2012
Multumesc.

Banuiam ca ar putea fi si ceva de acest gen. Hotararile definitive si irevocabile in Asigurari Sociale nu se comunica? Fiindca daca da... atunci statul ar fi platit un timbru si un plic postal... nu cetateanul... si aceste taxe, dar mai ales alergatul dupa timbre, sunt irationale.

Cand legea e... legala :) ma descurc, dar in acest caz... si dat fiind contextul, se cuvine a comenta:

Taxele sunt masuri administrative, neavand nici o legatura cu justitia.
Orice taxa contravine principiului de drept al accesului liber la justitie, prin constrangere sau conditionare. Constrangerile si conditionarile contravin libertatii... deci principiului... este logic.

...dar in Romania cand insasi Curtea Constitutionala incalca:
- principiul remuneratiei egale pentru munca egala
- principiul libertatii justitiei prin faptul ca propunerile politice n-au ce cauta in portofoliul judecatorilor;
- evidenta logicii faptului ca Drepturile Fundamentale ale Omului nu se pot supune votului, deci nici constitutia, deci nici pronuntarile Curtii Constitutionale...

s.a.m.d.





Da, i-a dat copie legalizata dupa hotarare.

Refuza sa-i dea acces la dosar (fiindca partea parata e o consiliera juridica AJOFM al carei sot este fost colonel SRI, sunt sigur). Se explica acum de ce a alergat dupa timbre, fiindca au zapacit-o de la arhiva, unde eu am trimis-o. Trebuie sa ma duc in persoana sa le aranjez basismele securiste

Mentionez ca i-am dat mandat general scris mamei mele, si poate face cu el tot ce pot face si eu... si, in Bucuresti la Curtea de Apel, deasemenea s-a dus cu acest mandat pentru vizionare si fotocopiere acte de la dosar si n-a avut probleme


Focsani... Vrancea... zona Galati... unde procurorii parchetelor, politistii si procurorii DNA iti vin sa te intrebe cu cine ai votat si sa te juri pe biblie pe capota masinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Copii legalizate acte dosar judecatorie luminutza luminutza Buna seara. Am nevoie de niste documente (care fac parte integranta din sentinta civila) depuse la dosar in original. Hotararea este definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)