avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati intretinere

Buna ziua,
as dori sa stiu daca se pot aplica penalitati la penalitati.Sunt la zi cu cheltuielile de intretinere,nu am mai avut restante de vreo 2 ani, in schimb in urma neplatii la termen a cheltuielior s-au adunat o suma cu titlu de penaliati.In urma unor dosare facute catre asociatie si catre furnizorul de apa calda si caldura , mi s-a sters o parte din suma ca urmare a aplicarii legii 175/2010.Ni s-a spus sa asteptam ca sa vedem ce hotaraste consiliul local in privinta penalitatilor, iar in comitetul executiv s-a stabilit radierea penalitatilor mai vechi de 5 ani.Acum s-a stabilit intr-o adunare generala extraordinara ca se vor aplica penaliati la penalitati.Intreb daca e legal si ce pot face?
Vreu sa le achit dar treptat caci nu imi permit sa le achit deodata, dar nu vreu sa platesc penalitati la penalitati.
V a multumesc
Cel mai recent răspuns: dana_m76 , utilizator 19:11, 22 August 2012
Legal nu se pot aplica penalitati la penalitati.
Conform art 49 din L nr 230/2007
Asociata de proprietari poate stabili sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta

Totodata [i"suma penalizarilor nu poate sa depaseasca suma la care s-au aplicat"
In conditiile in care ati precizat ca "nu am mai avut restante de vreo 2 ani",si "in comitetul executiv s-a stabilit radierea penalitatilor mai vechi de 5 ani",rezulta totusi ca va inregistrati cu sume cu titlu de restanta
Aveti dreptul sa incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietari
Este categoric interzisa penalizarea penalitatilor. Daca sunt neplatite ele raman inghetate la valoarea calculata chiar ani de zile pana cand sunt achitate.
Va multumesc pentru raspunsuri.Eu am si zis ca le voi plati treptat.E normal penalitati sa existe de vreme ce nu am platit cheltuielile la timp in urma.Asa mi s-a spus si de la primarie, si alte asociatii asa procedeaza, daca cheltuielilel sunt la zi penalitatile ingheata.Asociatia isi motiveaza masura luata printr-un art din legea 230/2007, banuiesc ca este cel mentionat de doamna de mai sus , si de faptul ca furnizorii aplica si ei penalitate la penalitate.Problema e ca asociatia este intr-o mare incurcatura datorita unei fraude facute de fosta administratora care pentru o suma de 1 miliard face doar 1 an cu suspendare si de aici se pare ca a pornit tot tavalugul de recuperare a unor sume de bani.Multumiri pentru rabdarea citirii.
In concluzie nu voi plati decat suma pe care o vad acum cu titlu de penaliate nimic in plus?
Exista vreo lege ceva cu care sa pot combate acesta masura?
Nici la furnizori penalizarile nu se penalizeaza.
Cred ca Codul Fiscal reglementeaza acest lucru.
Puteti intreba in sectiunile de contabilitate din forumul acesta.

Nu platiti nimic in afara de penalizarile calculate, fara nicio alta penalizare a penalizarilor.
Recuperarea sumelor de la administratora hoata nu are legatura cu penalizarea penalizarilor. Ar fi o ilegalitate.
dana_m76 a scris:

Problema e ca asociatia este intr-o mare incurcatura datorita unei fraude facute de fosta administratora care pentru o suma de 1 miliard face doar 1 an cu suspendare si de aici se pare ca a pornit tot tavalugul de recuperare a unor sume de bani.

In situatia in care persoana care a desfasurat responsabilitatea si a prestat activitatea de administrator de imobil ,in urma cercetarilor s-a dovedit de catre autoritatea in drept ca se face vinovata de fraude,respectivele sume trebuiesc recuperate de asociatie de la aceasta nu de la proprietari

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Temeinicia calculului penalitatilor geta-taby geta-taby Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)