avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... obligatie fiscala II
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

obligatie fiscala II

Buna ziua,

Am infiintat un I.I .acum 14 zile,mai am o zi la dispozitie sa declar la finante .
Eu nu am inceput inca activitatea,nu am angajati,nu am cumparat utilaje.....,nu stiu exact cand ma apuc de lucru si cand voi obtine un venit ,dar mai ales nu stiu cat va fi acela.Cei de la finante imi spun ca trebuie sa declar acum venitul estimat.Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez.:(
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 15:55, 22 August 2012
Cel mai simplu este sa va estimati un venit cat mai aproape de realitate. In concluzie un venit pe care il estimati ca il veti obtine pana la sfarsitul anului.
si daca nu obtin nici-un venit pana la sfarsitul anului?
multumesc
Din pacate fiscul doreste ca D220 sa aiba macar un impozit minim. Astea sunt dezavantajele II. Puneti si dvs. o cifra minima si astfel va puteti rezolva problema.
Am inteles ca trebuie sa-mi platesc contributiile de pensie si sanatate pentru un venit minim de 741 lei,este ok daca declar ca si venit estimat aceasta suma.
In principiu este OK dar nimeni nu va obliga si sa declarati mai putin, daca estimarea dvs. este corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva androceul1948 androceul1948 Buna ziua, PFA ,am contract de colaborare,ce declaratie depun la fisc,si ce impozite platesc ca angajat.Impozitul pe venit ,sanatate ,somaj sunt retinute la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 pfa alisaelena alisaelena Buna ziua, Am deschis un PFA avand ca activitate coafura-frizerie. Trebuie sa depun declaratia 220 privind venitul estimat in 15 zile de la infiintare ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari de sanatate si pensie lalar lalar Buna ziua Am deschis un cabinet individual de psihologie in luna iunie 2012. Am fost la ANAF pe data de 26.06.2012 si am declarat venitul estimat pe anul ... (vezi toată discuția)