avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebari in legatura cu un divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebari in legatura cu un divort

Buna ziua!
Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a ma lamuri in ceea ce priveste viitorul divort al mamei mele. Cateva detalii:

1. Mama mea este casatorita de aproximativ 10 ani cu un individ.
2. Din cauza neintelegerilor si a scandalurilor, intr-un final ea a hotarat sa bage divort.
3. Eu sunt major, el nu este tatal meu.
4. In momentul casatoriei, mama avea pe nume casa si terenul in care locuim in acest moment.
5. Acum un an, prin contract de vanzare-cumparare, casa a trecut pe numele meu, DOAR mama fiind acoperita de clauza de uzufruct viager.
6. In timpul casniciei, s-a reparat acoperisul casei(prin imprumut la banca pe numele individului, imprumut care il platim si la ora actuala). Tot in timpul casniciei, a fost ridicata o constructie provizorie, facuta pe firma individului, firma care nu mai exista in momentul de fata(insolventa).
7. Individul nu este de acord cu divortul.

Acum intrebarile:
1. In cazul unui partaj(care o sa apara 100%) ce drepturi asupra casei are individul?
In conditiile in care nu cred ca are vreun martor care sa-l sustina. Toti posibili martori ar fi de partea mamei.
El sustine ca are drept asupra constructiei provizorii si acoperisului, deci si asupra casei.

2. Cat poate sa dureze acest divort si cum pot sa-l oblig pe individ sa paraseasca locuinta mea?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
sabin91, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabin91 , utilizator 15:29, 22 August 2012
Absolut nici un drept asupra casei .
Divortul nu trebuie sa dureze mult, indiferent adca el este sau nu de acord.Daca aveti doia martori care pot arata ca, raporturile dintre soti sunt grav vatamate, evident instanta nu poate decat sa pronunte divortul .Ramane de vazut dac din culpa exclusiva a sotului sau din culpa comuna, sau eventual daca face el cerere reconventionla, din culpa exclusiv a mamei.Cat priveste evacuarea sa din casa puteti cere acest lucru pe cale de ordonanta presedintiala, dovedint ca ati introdus actiunea pe fond.Aceasta ordonanta se av judeca de urgenta, pana la judeacrea actiunii principale.
Culpa este a individului, in conditiile in care au venit cateva persoane, foste angajate ale lui, la mama si s-au plans ca le-au fost propuse relatii sexuale. Asta pe langa abuzurile verbale cotidiene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din cauza infidelitatii Alinutza88 Alinutza88 Buna ziua am si eu o intrebare ,de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate + partaj (casã) nina49 nina49 Bună la toti Vă rog să mă ajutati ,am din nou nevoie de sfaturile voastre . Sotul a mostenit un lot de pămînt de la bunica ,unde am începăt să ... (vezi toată discuția)