avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deducere personala pentru copil major cu handicap grav?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deducere personala pentru copil major cu handicap grav?

Buna ziua,

Am un salariat care are un copil de 22 ani cu handicap grav.
Mama copilului este asistent personal si platita de primarie , copilul primeste un ajutor lunar.
Tatal care este salariat, mai poate beneficia de deducere suplimentara pentru acest copil?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 23:20, 22 August 2012
Normele de aplicare a Codului fiscal (HG nr.44/2004):

90. Pentru ca o persoană să fie în întreţinere, aceasta trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
- existenţa unor raporturi juridice între contribuabil şi persoana aflată în întreţinere;
- persoana fizică întreţinută să aibă venituri impozabile şi neimpozabile mai mici sau egale cu 250 lei lunar.
Persoana aflată în întreţinere poate avea sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreţinere se află.

Se poate acorda deducerea pentru copilul major daca ajutorul lunar pe care-l primeste este pana la 250 lei. Faptul ca are handicap nu are relevanta la acordarea deducerii.
va multumesc pentru raspuns.
Acest copil bolnav primeste un ajutor de 360 lei, deci tatal nu mai beneficiaza de deducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea suplimentara minori dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Un salariat poate beneficia de deducere suplimentara pentru copilul minor care: Cazul 1: are un venit peste 250 lei, de pilda bursa de ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salarii oroian-rodica oroian-rodica Am urmatorul caz. As dori sa stiu daca salariatul are dreptul la deducere suplimentara in cazul in care are un copil student in anul III de facultate, ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit salariu invatamant sdjony sdjony Buna ziua! Sunt student la zi la o facultate de stat acreditata si am 26 ani si 5 luni. Mama mea este educatoare la stat. Intrebare: Mama mai poate primi ... (vezi toată discuția)