avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat urbanism - imprejmuire, constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat urbanism - imprejmuire, constructie

Buna ziua,
Am si eu o problema. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am obtinut printr-o hotarare de consiliu local o suprafata de pamant in extravilan pentru a construi. Proprietarul, adica consiliul local care mi-a cedat pamantul este proprietar prin ordinul prefectului pe respectiva suprafata, dar pe teritoriul administrativ al unei comune limitrofe.
M-am adresat consiliului judetean pentru a obtine certificatul de urbanism si autorizatia de constructie cf Lg 50/1991, numai ca m-am confruntat cu refuzul avizarii din partea primarului comunei pe teritoriul administrativ pe care se afla suprafata respectiva. Primarul comunei pe raza careia se afla terenul contesta ordinul prefectului pe baza caruia consiliul local a intrat in proprietate terenului. Mi-a spus, in dorinta de a ma dezarma si a ma intarzia, ca, chiar este un litigiu pe aceasta tema. numai ca oriunde am intrebat, toti mi-au raspuns ca nu exista asa ceva. inclusiv sub prefect, personal din Consiliul Judetean, personal de la OCOT mi-au confirmat faptul ca acest act - Ordinul Prefectului este valid, in consecinta si Hotararea prin care mi se atribuia terenul este valida cf hotararii luata de comisia de validaredin cadrul pefecturii.
Intrebare: In acest caz ma pot apuca sa imprejmuiesc provizoriu suprafata primita spre folosinta? Care sunt pericolele la care ma expun in ceea ce priveste inspectia in constructii si celelalte foruri de control? Chiar nu se poate face nimic?, pentru ca mie asa mi s-a spus. sa-mi iau adio de la constructie atat de repede.
Astept raspuns cat mai urgent!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 22:36, 3 Martie 2009
Buna ziua,

nu e o idee buna sa construiti nici macar un gard fara autorizatie, mai ales in situatia dvs. Veti primi CU SIGURANTA o amenda usturatoare sau chiar vi se va intocmi dosar penal.

Din pacate pentru dvs. ati nimerit in mijlocul unei lupte intre cele doua institutii.
Ceea ce puteti face este sa va adresati primariei unde sa solicitati eliberarea autorizatiei de construire iar in cazul unui refuz ori a unei intarzieri peste termenele legale sa va adresati instantelor de judecata.
In cadrul acelui proces veti putea cere inclusiv daune pentru intarzierile produse nelegal, astfel ca ar fi bine sa va apucati de strans probe si de facut calcule. Asta pentru a determina care sete pierderea dvs. si cum o puteti dovedi.
O negociere in forta cu Primaria se impune, mai ales ca cel responsabil poate fi tras la raspundere ( adica ar putea plati din buzunarul propriu0.
Cu stima,
av. Boncu Constnatin
Buna ziua, sper sa nu nimeresc rau, dar am tot cautat pe forumuri un raspuns la problema mea si nu m-am lamurit:dispun de un teren agricol pe care doresc sa il imprejmuiesc (deci, doar un gard simplu, nimic constructie), pentru a-l folosi pentru deschidere punct de lucru pentru depozit de lemn de constructie. Repet, nu doresc sa construiesc nimic, doar spatiul respectiv sa il folosesc pentru a depozita lemn. In acest caz, am sau nu nevoie de vreo autorizatie? Cat de mult se schimba situatia daca as pune pietris pe jos? Multumesc anticipat pentru orice ajutor acordat in aceasta problema.
Pentru realizarea unei imprejmuiri nu aveti nevoie de autorizatie de constructie. Veti solicita primariei eliberarea unui asa-numit "certificat de urbanism pentru imprejmuire" si este suficient. Atat doar ca "imprejmuirea" nu trebuie sa insemne zid din caramida, boltari sau similar, ci doar o imprejmuire cu un gard simplu, realizat in scopul delimitarii clare a terenului.
Gardul este considerat tot constructie.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care ... Marlen Marlene Marlen Marlene Am cumparat un duplex si cu teren intr-un complex de 8 vile care are drum de servitute. Duplexul este imprejmuit pe 3 parti cu gard, doar terenul din fata ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire si constructie la minimum 12 metri de ax dj Simona_Tulbure Simona_Tulbure Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la limita construirii si imprejmuirii unui teren fara de axul drumului judetean. Am un teren imprejmuit cu gard din ... (vezi toată discuția)