avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

as dori si eu un raspuns daca se poate....impreuna cu sora mea,avem un certificat de mostenitor de pe urma tatalui nostru.de mult timp suntem(eu si sora) in certuri cu ea,iar acum dupa decesul tatalui ne ameninta ca isi va revendica dreptul asupra mostenirii.mentionez ca parintii mei erau divortati de cativa ani buni,iar averea tatalui a dobandit-o tot printr-o mostenire dupa divortul lor
Cu cine anume sunteţi în certuri dvs. şi sora? cu mama dvs.? Dacă da, în condiţiile în care aceasta era divorţată de tatăl dvs. la data decesului său, şi neavând calitatea de soţie supravieţuitoare, nu poate obţine vreo cotă din moştenire.
legal erau divortati de 5 ani....averea tatalui era tot dintr-o mostenire(a bunicilor),actul fiind facut cu 2 ani in urma
Nu ar fi avut importanţă faptul că bunurile proveneau din moştenire, dacă la data decesului tatăl dvs. ar mai fi fost căsătorit cu mama dvs., aceasta din urmă ar fi beneficiat de cota prevăzută de lege pentru soţul supravieţuitor. În condiţiile expuse de dvs. vă ameninţă degeaba, fiindcă nu ar putea obţine nimic în instanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Fara succesiune Alynaiprea Alynaiprea Buna ziua. Am s o problema. Tatăl meu a decedat acum 4 luni și totul este pe numele lui casa mașini etc . Mama este divortat de el de foarte multi ani . ... (vezi toată discuția)