In primul rand imi cer scuze, am mai avut un subiect similar pe forum, dar l-am complicat inutil cu prea multe informatii.
Asadar, detin un imobil vandut mie de catre parintii mei.
Daca la succesiunea celui de al doilea parinte(tata), fiul sau (doar al sau) ma da in judecata si obtine nulitatea absouta (vechii proprietari sint trecuti inapoi in cartea funciara), pentru a obtine 1/2 din jumatatea tatalui (care i s'ar cuveni)...
...ce se intampla exact cu jumatatea mamei? Eu am renuntat la mostenirea ei pentru ca asa a vrut el prin testament, in vafoarea tatalui.
a) pentru ca am renuntat prin testament, casa se considera toata a tatalui, deci ma judec cu fratele pentru tot imobilul
b) pentru ca am renuntat prin testament, jumatatea tatalui se se duce la mostenitorii de gradul 2, iar eu ma judec cu fratele pe jumatatea mamei
c) jumatatea tatalui ramane a mea (posibil, daca se constata nulitate absoluta?), iar eu ma judec cu fratele pe jumatatea mamei
Va rog mult sa ma ajutati, sunt disperata de gandul ca as putea ramane pe drumuri...
Daca detineti acel imobil in urma unui contract de vanzare-cumparare semnat cu ambii parinti, de ce va faceti griji ? Exista clauze contractuale care pot fi atacate si care duc la nulitatea contractului ? De ce ati renuntat la mostenirea mamei daca ea v-a vandut acel imobil. Ceva nu este clar.
Nu s-a facut plata pretului, iar contractul este cu uzufruct...
Si da, am scris gresit, eu am renuntat la mostenirea ei, pentru ca asa a dispus prin ea, prin testament. Scuze pentru confuzie.
Fiind facut cu ambii parinti, fratele vitreg (al tatalui) nu poate sa-l atace oricum? Sau poate ataca/desfiinta, partial?