avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU - CONCEDIU PRENATAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU - CONCEDIU PRENATAL

Cat timp este platita cu 85% din salariu brut de catre angajator o persoana insarcinata ? Precizez ca contractul ei de munca este suspendat de la data de 1 iulie 2012 si a nascut pe 19 august 2012 ... Va multumesc pt. raspuns !
Cel mai recent răspuns: IGHI , utilizator 08:04, 23 August 2012
Va referiti la concediul si indemnizatia de concediu de maternitate pre si post natal ,care se acorda si se plateste pe baza certificatului medical pentru o perioada totala de 126 de zile.
Concret,in cazul prezentat, din 1 iulie pana in 18august,deci 49de zile s-a beneficiat de concediul prenatal,din data de 19august va putea beneficia de inca un nr. de 77de zile de concediu postnatal.
Inca o precizare,nu se plateste 85%din salariul brut ,ci 85%din media zilnica a bazei de calcul,iar in baza de calcul intra salariile brute din ultimile 6 luni anterioare concediului de maternitate,respectiv salariile brute din lunile februarie-iulie2012.Plata indemnizatiei se suporta integral din FNUASS si nu din fondul de salarii al angajatorului.
Va multumesc multttt pt. raspuns ! O zi buna va doresc !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal, postnatal si ccc anca72 anca72 Buna seara! Cum se plateste c. prenatal, eu urmeaza sa nasc in iulie-august, si sunt nelamurita in privinta cuantumului. Auzisem ca, incepand cu 1 martie 2012, ... (vezi toată discuția)
Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)