avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor obiectele primite pe inventar
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

obiectele primite pe inventar

buna,
lucrez la o institutie de stat si am primit un aparat electronic pe inventar. problema este ca eu nu mai detin acest aparat dintr-un motiv anume si trebuie sa dau socoteala pentru el. cum se procedeaza in asemenea situatii? trebuie sa achit valoarea actuala a aparatului sau trebuie sa gasesc unul identic? ma poate ajuta cineva cu lamuriri?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:50, 27 August 2012
depinde ... teoretic trebuie sa-l platesti la valoarea actuala, respectiv dupa scaderea amortizarii.
Pe de alta parte conteaza si modul cum este facut inventarul> daca este prevazut "un bucata telefon" ... poate fi inlocuit cu unul identic, daca e prevazut "una bucata telefon seria ... nr. IMEI nr ..... etc" e dificil sa convingi pe cineva ca e acelasi
Buna seara,

Cel mai bine ar fi sa-l aveti in gestiune in momentul inventarierii. Nu cred ca va doriti sa dati note explicative in momentul constatarii lipsei acestuia. Si riscati in afara de plata acestuia, sa suportati si alte consecinte care ar putea fi propuse de conducerea unitatii respective.

Iar domnul avocat are perfecta dreptate. Daca obiectele de inventar sunt identificate printr-o serie, e mai greu.

Parerea mea!
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
iulianalabont a scris:

eu nu mai detin acest aparat dintr-un motiv anume si trebuie sa dau socoteala pentru el. cum se procedeaza in asemenea situatii?


veti da socoteala doar la momentul in care incetati colaborarea cu acea institutie si va trebui sa restituiti instrumentarele/sculele/echipamentele/etc. Daca nu-l aveti, vi se va imputa si, eventual, vi se va face o cercetare disciplinara (pentru lamurirea cauzelor pentru care nu-l mai aveti - daca este o valoare mare) eventual un proces in raspundere materiale. intrucat raspundeti de integritatea fizica si functionala a uneltelor primite in paza - aparare - utilizare.
mie mi-a fost inmanat aparatul deja folosit, fara cutia originala si alt continut iar inventarul pentru care am semnat este facut fara serie, nr... Sper sa am noroc cu asta! iar amortizarea?! imi puteti zice cum se calculeaza?!
va multumesc pentru raspuns!


va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
cautati un aparat identic chiar daca este defect si il prezentati ca fiind obiectul primit pe inventar. acum depinde si despre ce fel de aparat electronic este vorba.
uneori se mai caseaza aparatele si atunci e bucuria tuturor ca scapa de inventare.:)

Alte discuții în legătură

Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Inventariere 1yly 1yly LUCREZ INTR O INSTITUTIE PUBLICA SI AM FOST NUMIT PRIN DISPOZITIE, A FACE INVENTARIEREA ANUALA A PATRIMONIULUI. INTREBARE: CE DOCUMENTE TREBUIE SA MI PREDEA ... (vezi toată discuția)
Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar camitica camitica In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu ... (vezi toată discuția)