avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vanzare bun comun,
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vanzare bun comun,

Daca unul din soti, vinde un bun comun dobandit in timpul casatorie, fara consimtamantul celuilalt sot, cum procedez? Mentionez ca este vorba de o vaca. Unul din soti nu a fost de acord iar celalalt a vandut-o cu forta si nici banii nu ia impartit, asa cum era normal.. Ce se poate in acest caz? Plangere la politie? Plangere penala? Mentionez ca cei doi soti sunt in pragul divortului.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
danmarianpopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 23:18, 22 August 2012
Vanzarea unui bun comun fara acordul coproprietarilor poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz de incredere.Da,plangerea penala este solutia legala de urmat.
nu avem un act din care sa rezulte dreptul de proprietate.
Nu este obligatoriu nevoie de un asemenea act.In cazul in care cel pe care il reclamati neaga existenta dreptului de coproprietate,trebuie dovedit faptul ca bunul a fost dobandit in timpul casatoriei, prin orice mijloc de proba.Dupa parerea mea,cand va fi audiat de politie, acesta nu va contesta dreptul de coproprietate,dar daca se intampla,stiti ce aveti de facut.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
ContSters258804, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea dreptului de proprietate de la un parinte a unei parti dintr-un imobil kclaudiut kclaudiut Salutare tuturor, sunt nou pe forum si nu sunt familiarizat cu termenii specifici codului civil, de aceea va rog sa ma scuzati daca nu ma exprim ... (vezi toată discuția)
Instrainarea dreptului de proprietate de catre o persoana fara discernamant aurora.loredana aurora.loredana Buna ziua! Intrebarile mele sunt: daca unul dintre soti nu are discernamat , instrainarea dreptului de proprietate prin constrangere de catre o terta ... (vezi toată discuția)
Are dreptul legal sotia mea sa inchirieze apartamentul nostru, sa-l inregistreze la anaf, sa incaseze in contul ei chiria, etc. - ea fiind co-proprietara apartamentului ? Alo2016 Alo2016 Are dreptul legal sotia mea (co-proprietara a apartamentului nostru) sa il inchirieze cu contract pe numele ei, sa inregistreze contractul la ANAF si sa ... (vezi toată discuția)