Buna seara,locuiesc in sectoru 4 intr-un blog de garsoniere(stau cu chirie) trei luni la rand intretinerea a fost 150 lei, o suma care mi se pare aberanta din cauza ca sunt decat o persoana trecuta la intretinere....Cum imi calculez singur intretinerea,cat caosta mc de apa rece si apa calda dar si canalizarea si vreau sa stiu daca sunt obligat prin lege sa platesc liftul daca eu stau la parter.
150 mi se pare o suma mai mult decat acceptabila pentru 1 persoana/garsoniera. Eu am platit cel mai mult 600 lei la un apartament de 3 camere/3 persoane.
Puteti solicita presedintelui asociatiei sa va puna la dispozitie facturile si modul de calcul
Sunteti obligat sa platiti si liftul deoarece acest abonament inseamna service, nu utilizarea liftului.
Ascensorul face parte din proprietatea comuna, unde si dv. aveti o cota-parte, iar intretinerea si reparatia oricarei parti din aceasta proprietate comuna trebuie platita de toti proprietarii in functie de cota-parte indiviza.
Ati putea fi scutit de plata energiei electrice utilizata la functionarea liftului in situatia in care acest curent electric ar putea fi masurat pe un contor aparte....sau in urma unei hotarari a AG cand prin compensare pentru curentul electric pe care nu il consuma locatarii de la P si et.1 cu liftul pentru ca nu il folosesc, sa va scuteasca de plata service-ului.
Suma de 150 lei pentru o garsonera, nu este o suma foarte mare, dar depinde de multe elemente intre care consumul de apa este esential.