avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburarea linistii si ordinii publice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburarea linistii si ordinii publice

poti primi amenda pentru tulburarea linistii publice daca nu exista o plangere in acest sens?se poate autosesiza politia?
Cel mai recent răspuns: gabrielmihaiilinca , utilizator 16:35, 27 August 2012
Pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice puteţi primi o sancţiune contravewnţională, în urma unei sesizări sau chiar a autosesizării organelor de poliţie.
Vedeţi Legea 61 pe 1991
dar poti primi o astfel de amenda dupa o luna de la presupusul eveniment?eu am primit azi vestea de la tatal meu ca am fost sanctionat cu 3000 RON ptr o astfel de fapta.pot ataca respectivul proces verbal?
Puteți contesta procesul-verbal de contravenție la judecătoria de la locul unde a fost constatată contravenția în termen de 15 zile de la data când vi s-a comunicat procesul-verbal respectiv.

Ar fi bine să vorbiți cu un avocat pentru a vă formula contestația și a o motiva corespunzător.
stii cumva daca 15 zile calendaristice sau lucratoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru deranjarea linistii publice sword sword Buna ziua ! In urma cu 2 zile, impreuna cu niste colegi am dat o petrecere la un prieten acasa. La un moment dat ne trezim cu politia la usa, ne-a cerut sa ne ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal dat in baza legii 61/1991 anna_iuly anna_iuly buna ziua, am primit in urma cu cateva zile un proces verbal in care sunt amendata cu suma de 200 ron dat in baza legii 61/1991 mai exact:13) alarmarea ... (vezi toată discuția)
Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)