avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru deranjarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru deranjarea linistii publice

Buna ziua !
In urma cu 2 zile, impreuna cu niste colegi am dat o petrecere la un prieten acasa. La un moment dat ne trezim cu politia la usa, ne-a cerut sa ne legitimam, eram in jur de 10 oameni. Dupa ce ne am legitimat ni s a spus sa ne prezentam duminica la sectia de politie pentru a primi amenda de 500 lei, in caz de neprezentare amenda va fi 1500 lei.
In seara respectiva nu am semnat nici un proces verbal nimic, doar ni s au luat datele.
Doua fete au fost in seara asta la sectie si au primit fiecare cate 500 lei amenda.
Intrebarea mea este, in conditiile in care nu am semnat nici un proces verbal si nu ma prezint, pot primi amenda de 1500 lei cum au spus ei?
Si amenda aceasta, este contraventionala? Daca nu o platesc ce se intampla?
Sunt student, se intelege de unde intrebarile astea.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Criatian1981 , utilizator 08:03, 14 Martie 2017
Atat timp cat la momentul sesizarii ,agentii de poplitie au consemnat identitatea participantilor este evident ca acestia au posibilitatea sa verifice pe aceia care eventual nu se ptezinta de buna voie
Amenda este contraventionala aplicata in temeiul disp L nr 61/1991
Agentul de poliție poate constata contravenție in termen de 6 luni de la săvârșirea acesteia. Cf lg61/91 amenda pt tulburarea liniștii publice este intre 500-1500 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala, proces verbal incheiat in baza legii nr. 61/1991 ContSters233138 ContSters233138 Buna seara Am dat o \"petrecere\"(muzica venea de la un simplu laptop era in jurul orei 23) de ziua unei colege unde ne-am trezit cu politia la usa, am ... (vezi toată discuția)
Citatie politie ContSters167221 ContSters167221 Buna ziua . Pe data de 23.08 aflandu-ma in regie am fost amendat de politistii de la sectia Regie cu amenda contraventionala in baza a 2 articole a legii 61/91 ... (vezi toată discuția)
Amenda nula? MarianSili1995 MarianSili1995 Buna ziua, Ma numesc Marian, un student care locuieste intr-un camin studentesc. As dori daca se poate sa ma ajutati cu cateva pareri despre un proces verbal ... (vezi toată discuția)