Buna ziua . Pe data de 23.08 aflandu-ma in regie am fost amendat de politistii de la sectia Regie cu amenda contraventionala in baza a 2 articole a legii 61/91 privind tulburarea ordinii publice . Am refuzat sa semnez si mi-a ajuns prin posta zilele trecute o recomandata , ce s-a dovedit a fi procesul verbal , dar si o citatie care mie insa nu mi s a parut a avea caracterul specific al unei citatii , deoarece unde mentiona " dosarul penal nr " ... , era taiat si scris sub " lucrarea " , si de asemenea randurile cu sanctiunile in caz de neprezentare erau taiare cu 3 linii . Citatia nu are numar si prin ea am fost chemat la sectia Regie in calitate de "reclamat" .
Eu platesc amenda insa sunt ingrijorat ce e cu citatia . Ma gandesc ca asa o fi procedura cand se trimite o contraventie , sau ca citatie are caracterul unei invitatii din moment ce sanctiunile sunt taiate .Ma poate ajuta cineva cu o parere ? Multumesc frumos !
sunt 2 chestiuni separate.poate v-a scris procesul verbal de contraventie si urma sa platiti amenda si apoi poate s-a prezentat cineva pt o pangere impotriva dvs in legatura cu ce s-a petrecut atunci.
trebuie sa dati curs invitatiei, sa vedeti pt ce anume ati fost reclamat. v-ati batut cu cineva? ar fi bine sa va prezentati insotit de avocat
Cu siguranta, orice citatie are caracterul unei invitatii:). Puteti da curs acesteia sau nu, dar si instanta care o emite poate emite un mandat de aducere (caz in care vin la usa dvs. niste alti politisti care va aduc la instanta cu pricina care va fi ea/ politie, parchet, instanta de judecata). Oricum, in invitatia initiala este vorba de o contraventie (L.61/91), iar nu de o infractiune (de aceea este taiata expresia "dosar penal" si inlocuita cu "lucrarea", sanctiunile pentru neprezentare nu prea exista si de aceea sunt taiate si acelea , iar citatiile sunt tipizate si bani de tiparit altele nu prea are statul :))
In esenta puteti plati amenda sau o puteti contesta in instanta de judecata, in termen de 15 zile de la comunicare/ vedeti si OG 2 / 2001, iar de prezentat, eu va indic sa va prezentati, iar daca se "ingroasa" gluma, sa nu declarati nimic fara prezenta unui avocat.
Trebuie sa dat curs citatiei ,iar la organul de politie veti afla si motivul pentru care ati fost citat,desi acesta ca si calitatea in care ati fost citat trebuiau specificate in citatie
Nu m-am batut cu nimeni ... eram cu un prieten si el era beat , si s-a dus la 2 baieti pe care nu i cunoastem cerandu-le 100 de mii sa-si ia o bere . Ei ne-au dat 100 de mii iar apoi cand am iesit din magazin cu berea-n mana erau polistii ... chemati de prietenele lor ( eram la 20 de m de circa de politie din regie ) ... nu am vrut sa ne legitimam iar apoi au venit baietii si au spus ca nu vor sa depuna plangere , ni s-a cerut datele doar ca sa le aiba acolo , ca totul s-a rezolvat si nu ne face nici o amenda nimic ...si ne au dat drumul ... Acuma m am trezit cu pv in care scrie ca " in data x nush ce in fata la discoteca max din regie , sus numitul apela la mila trecatorilor pentru a-i da bani sa si cumpere bautura si nu a vrut sa se legitimeze ... " , iar sanctiunea a fost citata legea 61/91 pct 2 art 3 si 33 ... adica fix lexate de descrierea politisului ... la martori scria " nu exista martori ... nu au luat la cunostinta " ...