Buna ziua . Pe data de 23.08 aflandu-ma in regie am fost amendat de politistii de la sectia Regie cu amenda contraventionala in baza a 2 articole a legii 61/91 privind tulburarea ordinii publice . Am refuzat sa semnez si mi-a ajuns prin posta zilele trecute o recomandata , ce s-a dovedit a fi procesul verbal , dar si o citatie care mie insa nu mi s a parut a avea caracterul specific al unei citatii , deoarece unde mentiona " dosarul penal nr " ... , era taiat si scris sub " lucrarea " , si de asemenea randurile cu sanctiunile in caz de neprezentare erau taiare cu 3 linii . Citatia nu are numar si prin ea am fost chemat la sectia Regie in calitate de "reclamat" .
Eu platesc amenda insa sunt ingrijorat ce e cu citatia . Ma gandesc ca asa o fi procedura cand se trimite o contraventie , sau ca citatie are caracterul unei invitatii din moment ce sanctiunile sunt taiate .Ma poate ajuta cineva cu o parere ? Multumesc frumos !
Calitatea de "reclamat" nu are nimic de-a face cu vreun dosar penal . Acolo sunt ate calitati.
Prezentati-va la sectie sa vedeti despre ce este vorba . Aveti dreptul sa nu declarati nimic daca vi se imputa ceva .
Eu ma gandesc ca sunt niste procedee sicanatorii pe care le fac polistii , pentru ca ne am cam luat in gura cu ei ... binteinteles fara sa-i injuram sau ceva de genu ... este posibil sa fie vorba de ultraj ?
Nu .
Stati linistit , sicanari nu se fac prin citatii de catre politisti .
V-a reclamat cineva ptr ceva si trebuie sa va prezentati sa lamuriti problema . Dar nu intra in sfera penalului , cum v-am zis mai sus .