avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare salar angajat al unei societati SRL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare salar angajat al unei societati SRL

Administratorul unei societati poate diminua salariul unui angajat si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 13:08, 24 August 2012
Puteti face micsorare de salariu dar sa nu coborati sub plafonul salariului minim, prin act aditional la contractul de munca.
Modificarea salariului nu se poate face decat prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
In cazul in care salariatul refuza sa semneze acest act aditional se transmite actul aditional fara semnatura angajatului si se opereaza diminiarea salariului?
Pentru condorvb: Nu puteti face operarea reducerii salariului daca angajatul refuza semnarea actului aditional.
condorvb

In acest caz, puteti sesiza ITM-ul pentru transmiterea de date eronate .. actul aditional care nu poarta semnatura dvs nu poate sa-si produca efecte, prin urmare, acesta nu trebuia transmis prin REVISAL.

Daca actul aditional poarta semnatura dvs contrafacuta - semnat de alta persoana - pana la anularea acestuia de catre instanta de judecata acesta isi produce efectele pentru care afost incheiat.

Alte discuții în legătură

Micsoarare salariu geo_best84 geo_best84 Am si eu o intrebare: din momentul in care semnez actul aditional prin care \"sunt\" de acord cu trecerea de la functia de Manager de zona la cea de ... (vezi toată discuția)
Refuzul semnarii unui act aditional la cim anieta anieta Buna ziua! Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze un act aditional la CIM? Motivul pentru care se intocmeste un act aditional este micsorarea ... (vezi toată discuția)
Act aditonal micsorare salariu vs preaviz ionescu.maurelia ionescu.maurelia Pot primi in acelasi timp (pentru a semna) act aditional prin care mi se micsoreaza salariul si preavizul pentru disponibilizare? (vezi toată discuția)