avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare spania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare spania

am avut un accident cu o masina inmatriculata in Spania si am incercat sa o repar pe rca-ul persoanei vinovate.Dupa 2 luni de la finalizarea dosarului am primit un raspuns de la societatea de asigurari ca ei nu vor sa plateasca nimic deoarece nu considera ca accidentul s-ar fi produs cum am declarat noi si pe ei nu ii intereseaza.Pot sa dau in judecata persoana vinovata pentru recuperarea daunelor sau trebuie sa dau in judecata firma de asigurari?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 08:43, 24 August 2012
va puteti indrepta impotriva persoanei vinovate, cu chemarea in garantie a societatii de asigurari.
Daca puteti fi mai explicit va rog.Sa dau si persoana vinovata si firma de asigurari?Si daca ii dau in judecata cer si despagubirea cheltuielilor de judecat+avocat ?
Conform legislatiei, asiguratorul trebuie sa despagubeasca si:
Art. 26 d) cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.(Ord.CSA)
In baza copiei RCA a vinovatului, se cheana in gaqrantie asiguratorul emitent al acesteia, aducand probe ca accidentul s-a produs in acel mod.
Depinde si unde a avut loc accidentul.
In orice caz, dumneavoastra trebuie sa actionati in judecata asiguratorul autoturismului vinovat de producerea accidentului, prin corespondent sau reprezentant de despagubiri.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat specializat in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu deces stefanma stefanma in cazul accidentului care sa soldat cu deces in masina proprie,se poate face despagubire de la asigurarea obligatorie auto ? (vezi toată discuția)
Accident mortal alin marius popescu alin marius popescu TATAL SI MAMA MEA AU FOST IMPLICATI INTR UN ACCCIDENT AUTO PE DATA DE 17 01 2009.TATAL A DECEDAT LA O SAPTAMANA AFLANDU SE IN COMA LA BUCURESTI.MAMA A ... (vezi toată discuția)
Prejudiciatul are itp expirat, poate sa faca reparatiile pe rca vinovatului herion herion Buna ziua, Acu cateva zile am fost lovit destul de rau. Domnisoara vinovata are RCA. Din pacate am descoperit ca am uitat sa-mi fac ITP-ul. Firma de ... (vezi toată discuția)