avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MATERNAL

buna ziua,

as vrea sa va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.
cred ca sunt insarcinata si urmeaza sa ma angajez o sa am dreptul la concediu de maternitate daca nu am 1 an vechime ?( nu am continuitate cu vechiul loc de munca am facut pauza).
cum sa procedez daca din luna a 7-a nu mai pot merge la munca?
si dupa nastere mai pot sta cu copilul?

va rog sa ma ajutati.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jasmin81 , utilizator 13:25, 14 Septembrie 2012
Chiar daca la nasterea copilului nu veti avea cele 12 luni cerute de lege, oricum aveti dreptul la concediu de sarcina si lauzie (cod 08) 126 de zile luate oricum de la 7 luni singura conditie este ca dupa nastere sa va ramana minim 42 de zile.
Apoi puteti solicita concediu fara plata pentru pentru cresterea copilului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere copil crsulici crsulici Buna ziua, Copilul implineste 2 ani pe 08 septembrie 2016 iar eu trebuia sa ma intorc la serviciu pe 08 august 2016, dar mi s-a spus sa revin pe 08 ... (vezi toată discuția)
42 de zile de concediu de lauzie NICOLETA-CORNELIA NICOLETA-CORNELIA Buna seara! In 25.07.2012 am nascut,am avut concediu de maternitate toata luna iulie,iar pe august am avut concediu medical doar pana in 15.08.;asta inseamna ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul somajului??? C.Geta C.Geta buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca,in conditiile in care beneficiez de indemnizatie de somaj din 28.februarie.2009 si am rams insarcinata urmand sa nasc in ... (vezi toată discuția)