buna ziua,as vrea sa stiu si eu daca,in conditiile in care beneficiez de indemnizatie de somaj din 28.februarie.2009 si am rams insarcinata urmand sa nasc in perioada 20noiembrie 2009-01.decembrie 2009 am dreptul la cele 126 de zile de concediu medical????cum trebuei sa procedez?sa depun acea adeverinta la ajofm din raza orasului in care locuiesc ???si cand trebuie depuse cererea si actele pentru indemnizatia de crestere a copilului si alocatia sa?in timpul in care se beneficiaza de concediu medical?exista posibilitatea sa iau indemnizatie de somaj pana in luna octombrie inclusiv,apoi sa am concediu medical 3luni si ceva...apoi indemnizatia si alocatia???ce se intampla cu celellalte luni care raman din indemnizatia de somaj??se redistribuie???multumesc,o zi buna
Toate certificatele medicale, cerere de suspendare a indemnizatiei, se depun la ALOFM, in evidenta caruia sunteti. Pe perioada cat beneficiati de indemnizatia crestere copil sau concediu maternitate, acordarea indemnizatiei de somaj se suspenda, urmand sa fie reluata acordarea dupa incetarea conditiilor de suspendare. Mergeti din timp si discutati la ALOFM referitor la actele ce vi se cer. Practica acestora de lucru nu este intotdeauna aceeasi
Concediul pt maternitate este de 126 de zile din care 63 zile inainte de nastere, pt sarcina si 63 de zile dupa nastere, pt. lauzie. Acestea se pot compensa intre ele, in functie de optiunea beneficiarului sau la indicatia medicului de specialitate, astfel incat concediul de lauzie sa fie minim 42 de zile. Daca va avantajeaza media zilnica stabilita pe ultimele 6 luni puteti beneficia de concediu pt lauzie pana la epuizarea celor 126 de zile ;daca va avantajeaza indemnizatia pt cresterea copilului puteti solicita acordarea acesteia incepand cu cea de 43 zi de la nasterea copilului, insa tinand cont de faptul ca din 28.02 sunteti somer, probabil a doua varianta ar fi mai indicata.:)