Salutare tocmai am primit o teapa pe net , am ajuns la o intelegere cu cineva , am mers la banca am depus suma de bani in contul acelei persoane si acum nu mai raspunde si am citit pe net ca a mai dat si la alti teapa .M-as duce la politie sa depun o plangere dar presupun ca ma duc degeaba ca nu rezolv mare lucru , asa ca m-am gandit sa il dau in judecata , sau ajutati-ma macar cu niste sfaturi cum as putea sa imi recuperez bani , suma este destul de mica ( 50 euro ) dar in ziua de azi bani aia conteaza foarte mult . Multumesc .
Mai bine depuneţi plângere penală, fiindcă aţi fost înşelat, iar pe lângă recuperarea pagubei, făptuitorul să fie tras şi la răspundere penală .Poate va fi prins , şi pe viitor nu va mai face aşa ceva. Vă constituiţi parte civilă în procesul penal şi puteţi recupera prejudiciul.
Am sunat acum la banca si cei de la banca mi-au zis ca sa fac o reclamatie la ei la banca si exista posibilitatea sa imi recuperez bani dupa investigatiile lor ,
Multumesc pentr raspuns legally_aid.
Mai am cateva nelamuriri ,
Unde depun aceasta plangere penala , si dupa ce o depund ce tre sa mai fac sa imi angajez un avocat sau ce costuri mai trebuie sa suport eu ... ( banuiesc ca dupa ce depun plangerea o sa mai astept 4...5..6. luni pana o sa inceapa si tot atat pana se termine treba ...
Plangerea penala o adresati parchetului responsabil domiciliului dvs
Daca stapaniti procedura nu este necesara angajare de persoana specializata
Daca nu stapiniti procedura ,pentru a va asigura -dar nu garanta o solutie favorabila,este de preferat sa contactati persoana specializata care sa analizeze documentele pe care le detineti si sa se pronunte asupra sanselor dvs de reusita
Da, veţi mai aştepta ceva timp, dar nu veţi plăti taxe de timbru aşa cum ar trebui într-un proces civil. Iar făptuitorul , mai ales dacă mai are fapte similare comise, poate fi mai uşor de prins, posibil să mai existe şi alte plângei pe numele lui. Nu trebuie să angajaţi avocat, în sensul că nu există această obligaţie, însă o puteţi face dacă doriţi. Suma cu care aţi fost prejudiciat, fiind totuşi mică, aţi plăti mai mult onorariul unui avocat. Aşa, dacă aveţi noroc , poate să fie prins şi trimis în judecată, iar dvs. veţi fi parte civilă .Doar dacă nu va fi judecat totuşi, ci doar i se va aplica o sancţiune cu caracter administrativ, aţi putea opta pentru repararea prejudiciului printr-un proces la instanţa civilă.
Plângerea penală se depune fie la poliţie, fie la parchet.