avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cvorum-ul in adunarile creditorilor in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cvorum-ul in adunarile creditorilor in insolventa

Buna ziua,

Caut raspuns cat mai concret in legatura cu procedura insolventei.
La adunarea creditorilor, pentru o societate aflata in insolventa, se indeplineste cvorumul de peste 50% ai grupei de cred. garantati, in contextul in care creditorii garantati (banci) detin 51% din total, se accepta decizia acestora si este finala sau nu? chiar daca restul creditorilor din grupele de negarantati (stat, salariati etc) voteaza impotriva?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lazarcons , utilizator 09:59, 17 Octombrie 2012
cvorumul pe grupe se calculeaza doar in situatia in care se voteaza un plan de reorganizare, daca este vorba de o adunare a creditorilor ce are pe ordinea de zi alte discutii cvorumul se calculeaza din total masa credala inscrisa in tabelul creditorilor. Deci in situatia dvs avand in vedere faptul ca a fost un cvorum de 51% din total hotararile sun legale. Creditorii nemultumitit au posibilitatea sa contestte hotararile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe tema insolventei, legat de adunarile creditorilor & cvorum pozzo pozzo Buna ziua, Am intrebat mai devreme daca, in cazul in care, in reorganizare se tine adunarea creditorilor, si majoritatea din grupa creditorilor garantati ... (vezi toată discuția)
Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Contestarea planului de reorganizare?! corstef corstef Buna ziua Cand poate fi contestat un plan de reorganizare tinand cont ca noi ca si creditor din categoria \"alti creditori\" nu am fost convocati la sedinta ... (vezi toată discuția)