avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca

Buna ziua!as vrea sa stiu si eu care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a avea un nou job.mentionez ca am deja un contract de munca cu norma intreaga si as mai vrea sa imi iau un job ca sofer in timpul liber(lucrez la tura si am 3 zile libere)ce fel de contract pot semna si cum pot verifica ca noul angajator a intocmit contractul de munca in termeni legali.va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 23 August 2012
va mai puteti angaja cu contract de munca oricunde doriti si sunteti calificat.
chiar si cu al doilea job rpocedura este aceeasi ca si la primul job.
in ceea ce priveste legalitatea contractului de munca, este mult de vorbit. Pentru a se stabili daca este confrm legii trebuie vazut in integralitate, nu se pot puncta numite aspecte anterior cunoasterii continutului acestuia
@ Elena Caldararu

1. Puteti incheia un nou c.i.m. care poate avea timp partial sau norma intreaga ... art.35 C.mun. reglementeaza cumulul de functii atat la angajatori diferiti, cat si la aceeasi angajator, exceptie facand cazurle de incompatibilitate.

2. Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

3. Angajatorul are obligatia, potrivit art.4 alin.1 lit.a din HG nr.500/2011, sa competeze si sa transmita c.i.m. in REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.

4. Potrivit art.8 alin.3 lit.b din HG nr.500/2011 , angajtorul este obligat sa va elibereze la solicitarea scrisa a dvs o copie certificata de reprezentantul legal al acestuia de pe pagina/paginile din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana dvs.
In acaz de refuz, va puteti adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca mihteo mihteo Care este cel mai scurt termen pentru inceperea activitatii dupa incheierea unui contract de munca?Se poate incepe activitatea in ziua incheierii contractului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Anna-Nektaria Anna-Nektaria In luna iulie un salarit se pensioneaza pentru limita de varsta, dar atat conducerea cat si salaritul vor sa continuie relatia de munca. Este necesar un nou ... (vezi toată discuția)
Intrebare ? lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti unde[pe ce site sau la ce oficialitati] pot afla daca unei persoane angajate de mai mult de doua luni i s-a intocmit ... (vezi toată discuția)