avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda contraventionala platita de doua ori?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda contraventionala platita de doua ori?

In august 2003 am primit o amenda de la pompieri pe care am achitat-o in aceeasi zi (jumatate din minim - 2.5 mil).
Ulterior, am facut plangere contraventionala, contestand procesul-verbal (desi am achitat amenda) pe conditii de forma a actului sanctionator.
Prima instanta mi-a dat castig de cauza, insa in recursul formulat de catre pompieri mi-a fost respinsa plangerea si mentinut procesul-verbal sanctionator.
De cateva zile am primit de la Administratia financiara o Somatie de plata pe intreaga suma de 10 mil.
Am fost sa depun dovada platii (de 2,5 mil din 2003) la Finante la Executare silita persoane juridice si am primit urmatorul raspuns: EI NU MAI POT FACE NIMIC INTRUCAT EXISTA O HOT. JUD. CE MA OBLIGA LA PLATA SUMEI DE 10 MIL.
Intrebare:
Voi mai achita inca o data amenda?
Nu mi se pare de loc corect.
Faceti o cerere pentru completarea hotararii la instanta care s-a pronuntat cu mentirea procesului verbal.
Eu cred ca mintile istete de la Finante au gresit cand au spus ca exista o hotarare care sa te oblige la plata sumei de 10 mil. lei. Daca s-a admis recursul, pe fond s-a respins plangerea si s-a MENTINUT PROCESUL-VERBAL ca, probabil, temeinic si legal incheiat. Deci nu exista o hotarare care sa te oblige la plata unei sume de bani, ci o hotarare prin care s-a anulat o alta. Daca mintile stralucite de la Finante nu pricep acest lucru nu merge decat, in cazul in care recurge la executare silita, sa faci o contestatie la executare si sa invoci plata.
Dacă în hotărâre s - a dispus în mod gresit plata sumei de 10 milioane lei, se cere instantei rectificarea erorii materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez amenda contraventionala platita? doberv doberv daca inaintez contestatie impotriva unui p-v de contraventie dar ca sa fiu sigur platesc si amenda (ca sa platesc jumatate) trebuie sa cer restituirea prin ... (vezi toată discuția)
Nulitate pvc invocata in recurs maria pop maria pop Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: - in aug.2009 am primit o amenda de 3000 roni pentru patrunderea in rezervatia ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contravenþie încheiat în aprilie 2013, însã în care în mod eronat a fost trecut anul 2012 antin antin salut.in 13 aprilie 2013 am luat o amenda de circulatie.fapta e scrisa corect insa anul ...la data de ....... si ,,,,in data de este scris 2012 in loc de ... (vezi toată discuția)