avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... platA CAS pentru PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

platA CAS pentru PFA

Sunt PFA din noiembrie 2011, pana in mai 2012 am fost si somer, nu am depasit valoare indemnizatiei, pana in prezent nu am platit deloc CAS. Pana am terminat perioada de somaj am inteles ca nu trebuie, apoi am tot amanat sa ajung pe la casa de asigurari. Stiu ca in prezent CAS se plateste la Fisc. Ce ar trebui sa fac in continuare ? Risc vreo sanctiune ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:13, 23 August 2012
Contractul se incheie tot cu casa de asigurari, dar plata se face la fisc. Eu zic sa te cam grabesti, se aduna dobanzi si penalizari ...si cei de la fisc de abia asteapta!
Daca venitul realizat pe P.F.A. intr-un an calendaristic nu depaseste 3 salarii medii pe economie nu sunteti obligat la plata C.A.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe catre stat pfa ecomagazin ecomagazin Am infiintat de 2 saptamani un PFA, nu am angajati. Ma intereseaza ce taxe si impozite se platesc catre stat ? Multumesc (vezi toată discuția)
Contributii la casa de pensii pentru pfa klmnj klmnj Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu contributiile la Casa de Pensii. Sunt PFA, in 2011 nu am realizat venit care depaseste 4 salarii medii. In acest caz ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii pentru pfa andy18 andy18 Am un PFA deschis din ianuarie 2011. Sunt cu plata la zi pt contributiile la sanatate si impozitul pe venit, in schimb la pensii nu am contribuit pana in ... (vezi toată discuția)