avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

Vă rog să-mi răspunde-ţi la următoarea întrebare:
În anul 2010 soţul a primit o donaţie din partea unchiului lui, care nu are urmaş.Donaţia - casa- este împărţită între 4 nepoţiai din cei 5 ai unchiului.Dar cum 3 dintre donatari sunt cetăţeni ai altui stat, terenul pe care este construit casa este 1/1 pe numele soţului.
Întrebarea mea este acum că soţul a murit, cu donaţia aceasta ce să fac ,mai ales că de anul trecut unchiul lui vrea revocarea donaţiei ?
Mulţumesc,..
Cel mai recent răspuns: Nelly37 , utilizator 09:24, 24 August 2012
Nu conteaza ce vrea el,conteaza ce vreti dvs.
Donatia nu se poate revoca din simpla manifestare de vointa a donatorului.Daca indeplineste conditiile legale,actul de de donatie nu poate fi revocat decat in caz de ingratitudine sau pentru neindeplinirea sarcinii.
Din cate stiu sunt cazuri cand, in actul de donatie este trecut un articol care specifica faptul ca in cazul decesului persoanei care a primit donatia, sotul supravietuitor va inapoia donatia. Daca in actul dvs de donatie nu este specificat acel articol, donatorul nu poate sa ceara inapoi donatia respectiva. Am vrut sa inapoiez o donatie, iar notarul mi-a spus ca nu se poate inapoia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil obtinut prin act de donatie... Cezar66 Cezar66 Poate fi instrainat (vandut) un imobil obtinut prin act de donatie acum un an jumatate ???.Ce se poate face in caz ca persoana care a facut actul de donatie ... (vezi toată discuția)
Contestare donatie Daniel1956 Daniel1956 In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)
Donatie Betea Betea Conditiile in care poate fi atacata o donatie intre frati si daca se poate instraina (vinde) o proprietate obtinuta astfel. (vezi toată discuția)