avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de intretinere

Buna seara!imi puteti spune si mie cum se pot recupera bani din urma la o pensie alimentara,hotararea este investita cu titlu executoriu dar societatea care trebuie sa faca poprirea pentru pensia de intretinere refuza sa opreasca si bani din urma care se cuvin din momentu depunerii cererii de chemare in judecata a paratului,ei opresc pensia dar nu vor sa opreasca si acei bani din urma deoarece au zis ca este vorba de cateva luni iar suma este mare si ei nu vor sa lase angajayul fara bani au spus ca nui intereseaza ca are de dat pensie de intretinere.Ce se poate face,daca se merge la un executor cu acea hotarare investita cu formula executorie se pot recupera toti bani din urma,toti bani o data ca sa se ajunga cu pensia la zi.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:06, 24 August 2012
Societatea nu are competența de a aprecia ceea ce s-a dispus printr-o hotărâre judecătorească.
Adresați-vă unui executor judecătoresc și acesta va ști cum să procedeze.
Pensia de intretinere stabilita de instanta pentru lunile din urma se poate opri de catre angajator, numai treptat...in decursul mai multor luni. Pe langa restanta, salariatul are ca retinere si pensia de intretinere lunara. Angajatorul, in calitate de tert poprit, nu are cum sa achite toata aceasta suma restanta, pentru ca nu are cum sa efectueze retineri mai mari de 50% din salariu.

Dar acest lucru ar trebui sa-l stie salariatii compartimentului salarizare din cadrul societatii respective.

Poprirea

Art. 453 - Cod procedura civila
(1)Poprirea se înfiinţează la cererea creditorului, de executorul judecătoresc de la domiciliul sau sediul debitorului ori de la domiciliul sau sediul terţului poprit.
(2)Pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau de alocaţie pentru copii, precum şi în cazul sumelor datorate cu titlu de despăgubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii, când executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, înfiinţarea popririi se dispune de instanţa de fond, din oficiu, de îndată ce hotărârea este executorie potrivit legii.

Art. 454
(1)Poprirea se înfiinţează fără somaţie, prin adresă însoţită de o copie certificată de pe titlul executoriu, comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 452, înştiinţându-se totodată şi debitorul despre măsura luată.
(2)În adresa de poprire se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile incorporale ce i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ghiuvy2005 ghiuvy2005 se poate oprii pensia alim pe baza hot.jud redactata si comunicata dar la care nu au trecut cele 15 zile pt apel? (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara - poprire mara2017 mara2017 Buna ziua. Am o hotarare judecatoreasca definitiva in care scrie ca tatal copilului trebuie sa plateasca 25% din venituri + diferenta de bani de la momentul ... (vezi toată discuția)
Retinere corecta pensie de intretinere din salariu Silvia  Aldea Silvia Aldea In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei, iar tatal a fost obligat la plata [b]pensiei de intretinere[/b]. Intre timp, acesta s-a recasatorit si ... (vezi toată discuția)