avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290/2003
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290/2003

Buna ziua.Va rog frumoa sa ma ajutati. Am depus o cere inca din anul 2003,dar nu am facut completare la dosar intrucat nu mi s-a comunicat nimic. In 2011 am fost s-a vad ce se intampla si am aflat ca dosarul este,dar au spus ca nu mai are rost sa mai completez ca oricum nu mai primeste nimeni nimic. Credeti ca exista vreo solutie sa mai obtin ceva? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gargaton , utilizator 12:33, 27 August 2012
trebuie să înțeleg că dvs. ați depus la Comisia abilitată din cadrul Prefecturii o cerere pt. despăgubiri privind acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta, ca urmare a starii de razboi si a aplicarii Tratatului de Pace intre Romania si Puterile Aliate si Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947. Pentru orice eventualitate, ar fi indicat să solicitați audiență Prefectului solicitați-i lămuriri cu privire la acel dosar. Legea spune că : Arhivele Nationale si alte institutii publice care detin actele solicitate de cei interesati, de natura sa constituie dovezi, sunt obligate sa le elibereze copii conforme, sub sanctiunea legii.În cererile adresate Arhivelor Nationale si altor institutii publice, solicitantii vor preciza toate informatiile, datele sau indiciile necesare obtinerii unor acte doveditoare, in masura in care le detin.Hotararile comisiei centrale sunt supuse controlului judecatoresc, putand fi atacate, in termen de 30 de zile de la comunicare, la sectia de contencios administrativ a tribunalului in raza caruia domiciliaza solicitantul.Hotararile pronuntate de tribunal sunt supuse cailor de atac prevazute de lege.
Ultima modificare: Vineri, 24 August 2012
n53, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns.O sa incerc audienta-poate reusesc ceva.
1) Mai intai trebuie sa mergeti la prefectura sa clarificati daca mai aveti dosar valabil;
2) Daca este valabil cereti in scris toate actele obligatorii pentru a servi drept dovada pentru completarea dosarului;
3) Adresati o cere in scris comisiei abilitate pentru a va informa starea dosarului pana la data solicitarii. Raspunsul solicitati-l in scris si sa va fie comunicat dumneavoastra direct de la ghiseu si in nici un caz sa va fie trimis la adresa de domiciliu (des se "pierd" scrisorile).

Obtineti raspunsul si urmati procedura.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatii pt proprietati din bucovina alemx alemx Buna ziua tuturor!As dori niste informatii legate de Legea 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile ... (vezi toată discuția)
Despagubiri conf. legii 290 / 2003 Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Tatalui meu i s-a respins cererea privitoare despagubirilor ramase in Basarabia ca urmare a parasirii fortate de catre bunicii sai a proprietatilor avute, in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 290/2003 - acte doveditoare darkgenius1987 darkgenius1987 Dupa formularea unei solicitari de prezentare a stadiului rezolvarii dosarului depus in vederea retrocedarii drepturilor cuvenite in baza legii 290/2003 ... (vezi toată discuția)