avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare Proces Verbal Politia Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare Proces Verbal Politia Rutiera

Buna ziua! Am si eu unele nelamuriri cu privire la ce mi s-a intamplat recent... Tocmai am fost implicat intr-un accident usor de circulatie, am cerut agentului constatator sa mearga impreuna cu noi, participantii la eveniment, la locul faptei pt a lua in calcul semnele si marcajele existente acolo, a refuzat de prima data(invocand faptul ca e prea cald afara), inca doua dati cand ne-a programat sa mergem a refuzat(o data nu venise la accidente usoare celalalt participant si de cealalta data a invocat ca nu are mijloc de deplasare.. masina mea fiind in service cu roata rupta).. A intocmit PV-ul cu unele greseli (de ex. accidentul a avut loc pe Calea Pantelimon-Dudesti, iar in PV era trecuta Str. Pantelimon...) am refuzat sa semnez deoarece ma consider neindreptatit.Mentionez ca in dosar a fost anchetat si un martor la eveniment care imi sustine declaratia mea cum ca celalalt participant m-a depasit intr-un loc nepermis(in intersectie nedirijata si pe trecere de pietoni)..As vrea sa stiu daca are rost sa ma adresez instantei sau sa cer mutarea dosarului la Udriste ca poate pana la urma sa vina un agent de politie si sa ma lamureasca daca am sau nu dreptate..Multumesc anticipat#-o
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:48, 25 August 2012
daca accidentul nu a avut ca urmari victime nu va mai veni nimeni sa constate ce semne sau indicatoare sunt in zona producerii accidentului.

despre ce dosar vorbiti sa mutati la Udriste? nu se intocmeste niciun dosar in caz de accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

daca va considerati nedreptatit aveti dreptul sa contestati procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare la judecatoria in a carei raza de competenta s-a produs accidentul.

Art.118. - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.

intrucat nu ati semnat procesul verbal inseamna ca nu l-ati primit, urmand a vi se comunica prin posta in termen de 30 de zile de la constatarea faptei.

la proces veti avea ocazia sa aduceti in apararea dvs. orice probe pe care le considerati utile inclusiv martori.
Multumesc pt informatii! Oricum... e greu in Romania sa dovedesti ca ai dreptate.. mai ales daca esti un pusti pt ei, ai sansa purcelului de Craciun:)
nu conteaza varsta, poti fi asistat si consiliat de catre un avocat.
Aveti dreptul sa contestati procesul verbal de contraventie. Pentru ca sa aveti sanse de reusita trebuie sa argumente temeinice in favoarea nevinovatiei. Daca aveti probe puteti solicita efectuarea unei expertize pentru a se stabili modul de producere a accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv rutiera adryanoo_boy adryanoo_boy Buna ziua , mergand la locul de munca in dimineata asta, in fata la un moment dat, prima banda de mers era blocata de un echipaj de politie intr-ucat se ... (vezi toată discuția)
Intersectie partial dirijata exista asa ceva? nadgob01 nadgob01 am fost implicat intr-un accident in modul urmator: intersectie de doua drumuri judetene in afara localitatii pe acolo am trecut de sute de ori si stiam ... (vezi toată discuția)
Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)