avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj la divort

buna ziua!am si eu o nelamurire!parintii mei vor sa divorteze.tata violent,alcoolic.ei au un apartament dobandit dupa casatorie,acesta ma gandesc ca se va imparti intre ei.dar mama mea va mosteni o casa din partea mamei ei.casa e trecuta pe numele mamei mele.as vrea sa stiu daca tatal meu are vreun drept asupra casei in situatia in care de-a lungul anilor ei or mai investit acolo cate ceva.va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: oasele_mellle , utilizator 15:28, 20 Ianuarie 2009
:) pentru AVLIL!!ei sunt casatoriti!vor sa divorteze!bunica din partea mamei traieste,aproape 80 ani,casa o scris-o pe numele mamei,deci mama o va mosteni!!si nu mi se pare ca este un bun comun si ca va intra la partaj!!!
Atentie, acum veniti cu alte detalii si se schimba situatia. Mama poate sa o mostenesca pe bunica doar dupa ce bunica va deceda. S-a incheiat un act de vanzare-cumpararte intre mama si bunica, donatie, testament. Ce act au incheiat. Daca bunica a vandut mamei in perioada in care era casatorita cu tatal d.-str. si apare, la cumparator mama ,cu mentiunea casatorita, atunci se schimba situatia. Spuneti-mi mai exact ce act a incheiat?
Dupa ce moare bunica, bunurile ei trec in patrimoniul mamei. BUnurile bunicii sunt acelea care sunt pe numele ei.
Ce nu e pe numele ei, nu e al ei si nu se mosteneste.
Casa, daca e pe numele mamei, nu va fi mostenita de mama, ci e deja a mamei.
Daca dv. insa cunoasteti atat de bine realitatea juridica, imi cer scuze si ma intreb atunci de ce ne mai intrebati!

V-am intrebat cum a ajuns casa aia pe numele mamei; daca doriti sa va dam pareri, ne dati amanunte. Daca dv. stiti deja mai bine, atunci ma retrag.
O zi buna si succes mamei!
am mai discutat cu mama mea!se pare ca casa nu este in total scrisa pe numele mamei!mama mea are un sfert iar restul apartine inca bunicii mele!!ea zice ca s-a facut o succesiune,de la bunicul meu,care o decedat,la bunica mea si mama mea prin hotarati judecatoresti!acum,mama mea fiind casatorita,ce drept are tatal meu?am facut ceva documentatie,si am citit o lege care spune ca sunt exceptii in ceea ce priveste bunurile proprii si care nu intra la partaj,cum ar fii mostenirile!!! va multumesc si scuzati-ma,m-am exprimat gresit!!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama dorește să divorteze DanCristian199 DanCristian199 Părinții mei sunt despărțiți în fapt. Mama a fost înșelată în relatie si părăsită. Ei sunt căsătoriți legal. Mama dorește să se despartă de ... (vezi toată discuția)
Partaj divort ancamaia ancamaia Buna ziua, Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)