avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obþinerea autorizaþiei de traducãtor de cãtre ...
Discuție deschisă în Traduceri

Obþinerea autorizaþiei de traducãtor de cãtre cetãþean egiptean

Buna ziua!
Va rog frumos daca aveti informatii in legatura cu pasii pe care trebuie sa.i urmeze cineva pentru a fi autorizat ca si traducator autorizat in Ro. Sotul meu e cetatean egiptean cu viza de rezidenta in Ro, traducator englezaaraba si dupa ce va stapani limba romana vrea sa aplice si pentru obtinerea acestei autorizatii.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 11:12, 25 August 2012
simplu : [ link extern ]
Vă doresc baftă !
shaza a scris:

Sotul meu e cetatean egiptean cu viza de rezidenta in Ro, traducator englezaaraba si dupa ce va stapani limba romana vrea sa aplice si pentru obtinerea acestei autorizatii.

@n53
Nu este asa de simplu...

Ministerul Justitiei acorda autorizatii traducatorilor care indeplinesc cumulativ anumite conditii printre care:

Potrivit art. 3 din lege: „Autorizarea ca interpret şi traducător, care poate efectua traduceri pentru organele prevăzute la art. 1, se dobândeşte, la cerere, de persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean al unui stat membru al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau al Confederaţiei Elveţiene;

Mai multe informatii privind autorizarea traducatorilor gasiti in linkul urmator:
[ link extern ]
In ceea ce priveste situatia prezentata de Dvs., nefiind specificate conditiile de autorizare pentru cetatenii cu alta nationalitate decat ce specificata in lege in mod expres, va recomand sa solicitati informatii la sediul Minsterului de Justitiei din strada Apolodor, Nr.17, sector 5 sau la numerele de telefon de pe site-ul oficial.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obþine autorizaþia de traducãtor? mery52 mery52 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce autorizatii tb pt traducator, am SC - SRL si vreu sa fac activitate de traducator. Va multumesc pt ajutor (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Care sunt condiþiile ºi actele necesare pentru deveni traducãtor autorizat? bobby1981 bobby1981 As vrea sa traduc acte sub forma legala din romana in engleza , engleza romana , si nu stiu ce acte am nevoie si unde trebuie sa ma duc pentru a obtine o ... (vezi toată discuția)