Buna ziua,
Sunt in prag de divort pentru ca sotul meu imi creeaza probleme. Avem un copil care va ramane cu mine. As vrea sa-mi spuneti, va rog mult, daca, dupa divort, sotul meu face foarte multe datorii, copilul meu va avea de suferit? Adica mai tarziu el va trebui sa plateasca datoriile tatalui sau? Sau va suferi in vreun fel in urma actiunilor tatalui sau? Sper ca ma intelegeti.
Va multumesc.
In principiu, copilul nu raspunde de faptele si actele tatalui, sau ale mamei. Sotul dvs. poate face oricate datorii doreste, Daca nu lasa nimic mostenire dupa el, ca sa avem pasiv si activ si mai mult sa fie acceptate de copilul dvs. nu este nici o problema.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar in caz de deces al tatalui, sa presupunem, cine ii plateste datoriile, daca acesta le lasa in urma sa si nu este recasatorit ? Mie imi este foarte teama sa nu-l afecteze pe copil.
Fiecare persoana raspunde de faptele sale. In realitate parintii raspun de faptele/actiunile copiilor pana la majorat nu invers.
Referitor la eventualele datorii ale fostului sot copilul ( cand va fi cazul) nu trebuie sa accepte mostenirea si in acest fel nu va prelua pasivul dar nu va prelua nici activele ( daca ar exista la acel moment).
Asa cum am mantionat si in raspunsul anterior copiii nu raspund de faptele parintilor si daca nu vor sa accepte mostenirea grevata de datorii, o pot face fara ca nimeni sa ii traga la raspundere.