avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua,
Sunt in prag de divort pentru ca sotul meu imi creeaza probleme. Avem un copil care va ramane cu mine. As vrea sa-mi spuneti, va rog mult, daca, dupa divort, sotul meu face foarte multe datorii, copilul meu va avea de suferit? Adica mai tarziu el va trebui sa plateasca datoriile tatalui sau? Sau va suferi in vreun fel in urma actiunilor tatalui sau? Sper ca ma intelegeti.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 18:34, 26 August 2012
In principiu, copilul nu raspunde de faptele si actele tatalui, sau ale mamei. Sotul dvs. poate face oricate datorii doreste, Daca nu lasa nimic mostenire dupa el, ca sa avem pasiv si activ si mai mult sa fie acceptate de copilul dvs. nu este nici o problema.
Multumesc mult pentru raspuns. Dar in caz de deces al tatalui, sa presupunem, cine ii plateste datoriile, daca acesta le lasa in urma sa si nu este recasatorit ? Mie imi este foarte teama sa nu-l afecteze pe copil.
Fiecare persoana raspunde de faptele sale. In realitate parintii raspun de faptele/actiunile copiilor pana la majorat nu invers.
Referitor la eventualele datorii ale fostului sot copilul ( cand va fi cazul) nu trebuie sa accepte mostenirea si in acest fel nu va prelua pasivul dar nu va prelua nici activele ( daca ar exista la acel moment).
Va multumesc si va doresc o seara placuta.
Asa cum am mantionat si in raspunsul anterior copiii nu raspund de faptele parintilor si daca nu vor sa accepte mostenirea grevata de datorii, o pot face fara ca nimeni sa ii traga la raspundere.

Alte discuții în legătură

Datoriile părinților, efectele asupra copilului: ar putea fi obligat vreodată să le plătească? whitecamelia whitecamelia datele problemei: parintii au datori f mari la banci, imposibil de platit vreodata parintii nu au nici un bun mobil sau imobil intrebare: copilul lor va ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil minor draganclaudiaiuliana draganclaudiaiuliana Buna ziua! Sotul meu, de care eu sunt divortata, a decedat in urma cu doua saptamani. Avem o fetita de 10 ani care este mostenitoare. El nu a avut nici un bun ... (vezi toată discuția)
Cum se poate scapa de datoriile de la anaf/banci ale unui parinte care a decedat victor_2013 victor_2013 Buna dimineata, Parintii meu (mama Economista si tata Profesor), au divortat in 1992, procesul pronuntandu-se in anul 1996, iar eu de atunci am stat prin ... (vezi toată discuția)