avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tilharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tilharie

In data de 25.07.2012 mi-a fost furata geanta, aveam o suma mare de bani, portofelu cu acte personale , 2 telefoane si un stic internet, 3 legaturi cu chei.Datorita camerelor de filmat ,hotul a fost retinut dupa. cateva ore. S-au gasit cheile,. portofelu fara banii ,,sticul si geanta, numai banii nu, nu vrea sa recunoasca ca ar fii fost bani in geanta(ptr. care nu sunt martori) Ptr. restul obiectelor (gasite aruncate) sunt 4 martori, Eu sunt acuma in strainatate, nu am putut sa ma prezint la proces,ptr. care am dat multe declaratii in data de 25.07.12, urmand ziua urmatoare sa plec din tara . In data de 21.08.2012 hotul a fost judecat ptr. talharie Pe Situl judecatorieie scrie numai scurt ca hotul a ramas arestat preventiv (incheiere) Il poate obliga sa imi dea banii inapoi. Declaratiile le-am dat ca parte civila, care este diferenta inre civil si vatamat.Va rog raspus. Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:35, 24 August 2012
Dacă v-aţi constituit parte civilă , este în regulă , ar trebui să vă recuperaţi prejudiciul declarat. Totuşi , cred ar putea exista o dificultate în privinţa sumei de bani din geantă, dacă nu aţi putut proba ce sumă era acolo.
Diferenţa între partea vătămată şi partea civilă constă în aceea că partea civilă urmăreşte recuperarea unui prejudiciu , material sau moral.Partea vatamată îşi desfasoară activitatea în legatură cu latura penală a cauzei.Conform art. 24 alin 1 C.Proc.Pen. – persoana care a suferit prin fapta penală o vatamare fizica, morală sau materială, dacă participă în procesul penal, se numeşte parte vătămată.
Inculpatul este arestat preventiv.
Inca nu a fost trimis in judecata si condamnat.
Mai aveti de asteptat putin...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in tâlhărie calificată. bună ziua tuturor. in cazul ... Lala-lula Lala-lula Mediere in tâlhărie calificată. Bună ziua tuturor. In cazul unei persoane arestate preventiv, există posibilitatea de mediere in tâlhărie ... (vezi toată discuția)
Citatie - plangere pentru furt vali19 vali19 Am primit o citatie pe care nu o inteleg. Pe larg acum o luna mi s-a furat geanta. Hotul prins, 7 ore de declaratii etc. Astazi primesc o citatie in care zice ... (vezi toată discuția)
Cerere de judecare in lipsa iuliana.jilavu iuliana.jilavu buna ziua,sunt martor intr-un proces de talharie,mai exact un ins a talharit un altul,i-a furat lantul de aur....dupa un timp mi l-a vandut mie spunandu-mi ca ... (vezi toată discuția)