avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reintoarcerea la munca dupa terminare CCC, la o data ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reintoarcerea la munca dupa terminare CCC, la o data ulterioara celei stabilite prin lege!

Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in legatura cu o problema legata de intoarcerea la vechiul loc de munca, dupa terminarea concediului de ingrijiri copil, dupa cum urmeaza: eu am terminat CIC pe 24.08.2012 si dupa cum am citit in lege, trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca, in ziua lucratoare urmatoare zilei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, iar mie mi s-a spus de la locul de munca ca nu e problema daca mai amanam cateva zile, in sensul sa incep de la 1 septembrie, ca sa fie inceput de luna.
Intrebarea mea este daca pot aparea probleme legate de acest lucru, in sensul ca de la terminarea CIC-ului si pana la inceperea serviciului sunt 5 zile lucratoare in care "voi sta pe bara"! Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
alinacris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:45, 25 August 2012
S-ar putea ca cele 5 zile nelucrate sa vi le considere nemotivate si asa sa aiba motiv sa va dea afara.
Va sfatuiesc sa va prezentati luni la lucru. Sper ca ati depus la angajator cererea de revenire din CCC cu data de 27 august, daca nu mergeti cu cererea si depuneti-o la prima ora.
Sau faceti o cerere de CFP sau aduceti un certificat medical pe acele zile.
Va multumesc pentru raspuns!
Sau faceti o cerere de concediu de odihna aferent lunilor care au mai ramas pana la sfarsitul anului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere cic-patronul nu ma mai vrea NASTUREL NASTUREL Buna ziua, cat de curand va trebui sa ma intorc la munca-se termina cic.Am informatii ca patronul nu mai vrea inapoi.Ideea este urmatoarea:activitatea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar Andrei Gica Andrei Gica Durata unui concediu fara salar se masoara in zile calendaristice sau in zile lucratoare? (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu ingrijire copil Desi T Desi T la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii? (vezi toată discuția)