avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat o casa cu bani de la o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat o casa cu bani de la o mostenire

Buna ziua

Am cumparat o casa cu bani de la o mostenire(succesiune dupa parinti)
Am pus 4500$ din mostenire iar casa a costat 7500$
Intrebarea mea
Ce cota imi revine mie ?
Cota majoritara mie ,imi da dreptul sa nu mai locuiesc cu sotul?suntem divortati,iar intretinerea casei este platita de mine! pot cere la partaj bani ce se revin din cota sotului?
Multumesc pt raspuns
Elena
Cel mai recent răspuns: anonimat11 , utilizator 11:21, 25 August 2012
Aveti cota majoritara, daca dovediti povenienta banilor. La iesirea din indiviziune va trebui sa ii platiti banii investiti de sot. Nu obtineti nimic din banii investiti de sot.
Sotul trebuie sa dovedeasca (Acte,facturi )?ca a investit bani in casa?!
Deoarece Nu a contribuit cu nimic(era in Spania si nu detine chitante ca a trimis bani in folosul casei)
Toata suma platita la casa este in numele meu(am muncit cu contract-plateam vechime--C.A.S)
Ce cota ii revine sotului?
Multumesc
Ps;Detin facturi de la banca cu toata suma platita + Acte succesiune(Mostenire)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bujor bujor Buna ziua Doresc sa divortez ,la partaj (casa dupa casatorie) cum este normal(50%-eu ,50%sotul) 1)Detin acte (succesiune parinti- mostenitoare pt casa+Ap). ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune AD2103 AD2103 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Bunicul si bunica mea din partea mamei au decedat in urma cu 15 ani. S-a făcut succesiune pe casa ... (vezi toată discuția)
Proces compensare vali_085 vali_085 Buna seara! Detin cota de 5/8 prin contract de vanzare cumparare a unei garsoniere de la nasa mea (cota obtinuta in urma unei succesiuni a sotului nasei ... (vezi toată discuția)