avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Înființare cabinet consultanțã juridicã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Înființare cabinet consultanțã juridicã

Un absolvent al facultatii de drept poate profesa ca si jurist, (de ex. la o primarie de comuna) dar in particular poate infiinta un cabinet de consultanta juridica?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 26 August 2012
In privat nu poate face nimic in mod legal.
in nici un caz. singura modalitate de a acorda asistenta juridica este sa devina avocat
nu poate acorda CONSULTANTA JURIDICA PLATITA , gratuit poate , iti faci un SRL cu ce coduri caen doresti , un alt avantaj , poate desfasura activitatii ECONOMICE LINISTIT (management, salarizare, broker asigurari, etc) .

cu contract de munca ocazional si part time , poti face CONTINUTUL ACTELOR JURIDICE diversilor terti inclusiv persoane fizice si incasa servicii de salarizare exact ca un avocat, unde este cazul.

nu recomand avocatura este foarte LIMITATA ca activitate pe PIATA.

6910 Activităţi juridice
Această clasă include:
-reprezentarea juridică a intereselor unei părţi împotriva alteia, în faţa instanţelor judecătoreşti sau a altor organisme juridice, prin persoane care sunt membre ale baroului de avocaţi sau sub supravegherea acestora:
-consultanţă şi reprezentare în procese civile
-consultanţă şi reprezentare în procese penale
-consultanţă şi reprezentare în legătură cu litigiile de muncă
-consultanţă şi asistenţă generală, redactarea de documente juridice:
-clauze de constituire a societăţilor comerciale, acorduri de asociere sau alte documente similare legate de înfiinţarea unei societăţi comerciale
-brevete şi drepturi de autor
-redactarea de contracte, testamente, acte de încredinţare etc.
-alte activităţi ale notarilor publici, notarilor de drept civil, aprozilor, judecătorilor de instrucţie şi birourilor de arbitraje, activităţi de expertiză criminalistică şi expertize tehnice judiciare

Această clasă exclude:
-activităţile tribunalelor, vezi 8423


si ei trebuie sa si faca SRL sa faca alte VENITURI conform caen, MANAGEMENT, SECRETARIAT, CURIERAT , intermedieri imobiliare :))) in rest e evaziune ca orice AGENT ECONOMIC, etc. impozite reale 16% consultanta +16% dividente +taxa anula la barou de SRL si cotizatie, este jalnic daca avocati practica EVAZIUNEA/venituri ilicite neautorizate. .

NU TI da nimeni pe un contract de vanzare cumparare ca continut 10.000 de euro reprezentand comision intermediere vanzare teren , logic gandim, nu sa fraudam STATUL cu TAXE si IMPOZITE! Tinand cont ca am evoulat foarte mult ca profesionisti controalele vor fi aspre , parerea mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
olden, utilizator
Da, poate profesa ca jurist atat in sectorul privat ,cat si in sectorul bugetar .... nu se pot infiinta cabinete de consultanta juridica ... exista o Decizie din 2006 a ICCCJ in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen- consiliere juridica AlbulescuVP AlbulescuVP Buna ziua, Care ar fi codul caen recomandat in cazul in care se doreste infiintarea la ONRC a unui PFA pentru desfasurarea de activitati juridice- consiliere ... (vezi toată discuția)
Activitati firma consultanta cod 7022?? va rog, un raspuns:( light_207 light_207 Buna ziua, Imi cer scuze ca postez din nou aceasta nelamurire, dar nu am fost lamurit de nimeni. 1. O firma de consultanta - cod caen 7022 - are voie sa ... (vezi toată discuția)