avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... \\"Reavointa mamei\\"
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Reavointa mamei"

In toate procesele deschise de fostul (program vizita minor, ordonante) am fost acuzata de reavointa si ca-i "sabotez" relatia cu copilul. De fapt, toate actiunile le-a motivat asa.

Eu nu i-am interzis niciodata sa vada copilul. Ne-am despartit pe motiv de violenta fizica, ulterior a parasit tara si am crescut copilul singura. Niciodata nu i-am interzis sa petreaca timp cu copilul, cand venea in tara.

Nu sunt insa de acord si nici nu am fost, ca acest om cu un comportament violent si care nu-mi mai inspira demult incredere, sa ia copilul fara prezenta mea. Prefer intalnirile in locuri publice, pentru siguranta.

Conform legii 272/2004 relatiile intre copil si parintele necustodian se realizeaza in diferite modalitati. Legea nu prevede, asa cum de altfel, mi s-a precizat in acest forum, un standard exprimat in timp, ore, modalitati.

Atunci cum pot fi acuzata incontinuu de reacredinta ? Bunavointa ar insemna pentru dansul sa ma conformez strict dorintelor sale. Ce parere aveti ?

Am observat ca multe mame se confrunta cu aceleasi acuzatii, care vad ca se standardizeaza.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
Ecaterinaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: laau , utilizator 14:32, 31 August 2012
Ecaterinaa, mare greseala v-ati facut cu intrebarea asta! (ca de mult imi vine sa zic, dar acum, daca tot ati intrebat...)

De cand va citesc pe forumul acesta ma tot intreb: de unde provine rautatea dvs. care se manifesta ca o gura de canal uitata deschisa intr-un razor de trandafiri?

Parca ati fi fiica uitilizatoarei Martonze!
Am nimerit-o cumva? Atunci inseamna ca viitorul copilului aceluia imi apare ca intr-o oglinda!
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
romascanu, moderator
Dna avocat,

Cu tot respectul, daca nu sunteti capabila sa-mi dati un raspuns profesionist, nu faceti atac la persoana. Daca ar fi venit de la oricare alt utilizator un asemenea raspuns, ar fi fost sters, ca fiind offtopic.

Daca nu sunteti in asentimentul postarilor mele, nu le cititi sau stergeti-le.

Concentrati-va atentia asupra viitorului propriilor copii, de ai mei ma ocup personal.

Corespondez cu drag si cu alti forumisti.

In rest, incercarile literare, aduc uneori a Tudor Arghezi, ma refer aici, la estetica uratului :).
Ultima modificare: Marți, 28 August 2012
Ecaterinaa, utilizator

In toate procesele deschise de fostul (program vizita minor, ordonante) am fost acuzata de reavointa si ca-i "sabotez" relatia cu copilul. De fapt, toate actiunile le-a motivat asa.


In general, daca nu asta ar fi atitudinea parintelui la care se afla copilul, nu s-ar ajunge la astfel de procese. Deci rea vointa a fost si este pe undeva.

Eu nu i-am interzis niciodata sa vada copilul... Niciodata nu i-am interzis sa petreaca timp cu copilul, cand venea in tara.


In alta postare recunoasteti singura ca aveti o ordonanta prin care vi s-a impus un program pe care trebuie sa il respectati. Ati mai specificat, de asemenea, ca tatal vine la usa cu executorul si politia deoarece dv refuzati sa permiteti accesul la copil. De ce ar face astea daca ar avea acces la copil?

Conform legii 272/2004 relatiile intre copil si parintele necustodian se realizeaza in diferite modalitati. Legea nu prevede, asa cum de altfel, mi s-a precizat in acest forum,
un standard exprimat in timp, ore, modalitati
.


De unde ati dedus dv ca legea nu prevede astfel de modalitati? La art. 15 din legea la care faceti referire scrie negru pe alb modalitatile in care se pot realiza aceste relatii:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului pe perioada determinata de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.

Atunci cum pot fi acuzata incontinuu de reacredinta ?


Simplu. Pentru cele expuse mai sus si tocmai pentru ca, dupa cum dv insiva afirmati:
Nu sunt insa de acord si nici nu am fost, ca acest om... sa ia copilul ......
.


Prefer intalnirile in locuri publice, pentru siguranta


Daca ar fi fost asa, nu s-ar mai fi ajuns in instanta si cu atat mai putin la stabilirea unui program pe calea ordonantei, politie si tot tacamul.
vreau sa va intreb daca este asa si va este frica de ce nu ati impus de la inceput acel ordin de restrictie prin care va protejati de sot?si eu am fost lovita de 2 ori,nu am divortat inca,nu am bani,chiar am permis tatalui sa tot vina la copil desi sunt mereu jignita.ma gandeam sa pun acel ordin de restrictie.dar ma gandesc totusi si ca acest copil ar trebui sa aiba dreptul sa aiba doi parinti,eu asta am vrut,dar sotul meu sta prost cu notiunea de familie,sta si separat si nu aduce bani in casa.ma intreb de multe ori daca nu ar fi bine sa ne uitam bine pe cine luam inainte de a face copii care apoi sufera,nu?
mihaella23 a scris:

vreau sa va intreb daca este asa si va este frica de ce nu ati impus de la inceput acel ordin de restrictie prin care va protejati de sot?si eu am fost lovita de 2 ori,nu am divortat inca,


Si de cate ori mai trebuie sa fiti lovita pana va dati seama care este granita dintre utopie si realitate? Stiti ca e suficienta o simpla palma, care sa va arunce cu capul de coltul unei mobile si se trage linie in dreptul mamei?

Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
laau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare minor alexandru36 alexandru36 in urma cu ceva timp am castigat in instanta pt programul vizitare minor.concubina trebuia sa vina impreuna cu micuta la mine.aceasta a facut apel atacand ... (vezi toată discuția)
Cum pot vorbi cu copilul kie kie buna ziua sunt ca-m nedumerit in privinta dreptului meu fosta mea sotie este stabilita intr-un stat ..U.E.,iar copilul este cu ea mentionez ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Influenta negativa a concubinei- program vizita minor ContSters193379 ContSters193379 intrebare,indoiala fostul sot,cu care am o relatie destul de tensionata,din motive independente de mine,faca si posteaza poze cu copilul nostru si concubina ... (vezi toată discuția)