avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu 4 ore

daca am contract cu 4 ore trebuie sa mai lucrez 20 zile daca imi depun demisia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:01, 26 August 2012
In principu, da, ar trebui sa respectati perioda de preaviz pe care o aveti in CIM, chiar daca aveti contract de munca cu timp partial.:)
Cu toate ca, daca va intelegeti cu angajatorul, ati putea sa reduceti termenul de preaviz.
art 81 C.Mun
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv
Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Demisia hannicolaepuiu hannicolaepuiu La demisie, art.81 Codul Muncii ce se poate intampla daca nu doresti sa indeplinesti preavizul pentru a merge la noul loc de munca. (vezi toată discuția)
Contract munca , demisie costilar costilar Daca imi depun demisia cat timp sunt obligat sa mai vin la servici? (vezi toată discuția)