Sunt angajat al unei institutii bancare pe o perioada determinata, pana la data de 25 Decembrie anul curent.
Oare cand ar fi cel mai bine sa discut cu domnul director pentru a afla daca voi ramane in cadrul locului de munca sau nu?
Exista anumite prevederi legale prin care un angajat poate trece de la perioada determinata pe nedeterminata sau acest lucru il poate face angajatorul fara a fi nevoie de anumite conditii?
Angajtorul nu este obligat sa va prelungeasca durata c.i.m. la expirarea duratei pentru care a fost incheiat si nici sa modifice durata acestuia in nedeterminata din determinata.
Cred ca este buna solutia de a discutia cu angajatorul cu privire la viitorul raportului dvs de munca.
Modificarea duratei c.i.m. din determinata in nedeterminata se face prin incheierea unui act aditional la c.i.m.
Potrivit art.86 C.mun.:
(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anunţului prevăzut la alin. (1) se transmite de îndată sindicatului sau reprezentanţilor salariaţilor.
Angajatorul (cu acordul salariatului) poate prelungi in termenul de 36 luni de cate ori vrea contractul de munca, cu conditia sa nu depaseasca aceasta durata (art. 84 Codul muncii).
Contract de munca
torr10
pe 25-04-2012 am fost angajat la o firma unde am mai lucrat pe o perioada de 3luni dupa asta mi-au prelungit cu 3luni acum mi-au prelungit iar pe 3luni pana ... (vezi toată discuția)