Bună seara! Lucreaz la actualul angajator de 2 ani și 3 luni, timp în care mi s-au făcut prelungiri din 3 în 3 luni, având contractul pe perioadă determinată. În momentul de față sunt gravidă și urmează să îmi expire contractul de muncă.Se poate să nu îmi mai prelungească dpdv legal? Au voie? Sunt obligați sau nu să mă primească înapoi după 2 ani? Oare nu erau obligați să îmi facă pe nederminata având în vedere perioada lungă și numărul de prelungiri? Mulțumesc frumos!
1. Da, se poate intrucat nu exista obligatia de a vi-l prelungi.
Daca inceteaza c.i.m. , nu mai exista obligatia de a va reprimi la munca dupa terminarea CCC.
2. Inauntrul termenului de 36 de luni , c.i.m. pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitare a numarului de prelungiri, indiferent de durata prelungirii.
Codul muncii nu prevede niciun numar maxim de prelugiri a duratei unui c.i.m. incheiat pe determinata.
3. Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
Contract de munca
George C
Am fost angajat pe o perioada determinata de 3 luni dupa care mi s-a prelungit contractul din nou cu 3 luni.La expirarea acestor luni mi s-a prelungit ... (vezi toată discuția)