avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

pe 25-04-2012 am fost angajat la o firma unde am mai lucrat pe o perioada de 3luni dupa asta mi-au prelungit cu 3luni acum mi-au prelungit iar pe 3luni pana pe 21-12-2012. La ceilalti colegi care au fost an situatia mea dupa 2prelungiri de 3luni au contract pe perioada nedeterminata mie nu.Va rog sa-mi spuneti dupa cate luni poate sa-ti faca contract pe perioada nedeterminata? Multumesc. Ce sa fac?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Octombrie 2012
torr10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 11 Octombrie 2012
Nu este obligatoriu ca angajatorul sa decida modificarea duratei c.i.m. din determinata in nedeterminata ... nu exista niciun text de lege care sa-l oblige la asa ceva ...

Potrivit Codului Muncii , art.86 :
(1) Angajatorii sunt obligaţi să informeze salariaţii angajaţi cu contract individual de muncă pe durată determinată despre locurile de muncă vacante sau care vor deveni vacante, corespunzătoare pregătirii lor profesionale, şi să le asigure accesul la aceste locuri de muncă în condiţii egale cu cele ale salariaţilor angajaţi cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Această informare se face printr-un anunţ afişat la sediul angajatorului.
(2) O copie a anunţului prevăzut la alin. (1) se transmite de îndată sindicatului sau reprezentanţilor salariaţilor.
torr10 a scris:

pe 25-04-2012 am fost angajat la o firma unde am mai lucrat pe o perioada de 3luni dupa asta mi-au prelungit cu 3luni acum mi-au prelungit iar pe 3luni pana pe 21-12-2012. La ceilalti colegi care au fost an situatia mea dupa 2prelungiri de 3luni au contract pe perioada nedeterminata mie nu.Va rog sa-mi spuneti dupa cate luni poate sa-ti faca contract pe perioada nedeterminata? Multumesc. Ce sa fac?

Atunci pot sta cu 3luni cat vor ei? 1an 2ani?
Durata maxima a unui c.i.m. pe durata determinata este de 36 de luni ... dupa aceasta fie vor modifica durata c.i.m. in nedeterminata, fie raportul de munca inceteaza de drept, fie va mai incheie un nou c.i.m. pe durata determinata cu o durata de maxim 12 luni...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada determinata la locul de munca.cateva sfaturi va rog frumos! Kent8d Kent8d Buna ziua. Sunt angajat al unei institutii bancare pe o perioada determinata, pana la data de 25 Decembrie anul curent. Oare cand ar fi cel mai bine sa ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - angajare pensionar politai politai Buna ziua, sunt pensionar si lucrezla o firma de utilitati publice unde mi se incheia contract de munca pe perioada determinata in fiecare an cind acesta ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinaa Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, Un CIM pe perioada determinata poate fi modificat in CIM pe perioada nedeterminata prin act aditional de la data expirarii respectivului CIM sau ... (vezi toată discuția)