avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... help !!!!!!- divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

help !!!!!!- divort

In urma cu 2 ani si eu si sotia am fost concediati de aceeasi firma,datorita unor neintelegeri intre mine si administratorul societatii.Am actionat firma in justitie prin doua procese separate si ambele actiuni au avut castig de cauza.Intre timp in familie au aparut tensiuni si discutii datorita situatiei financiare precare in care am ajuns datorita acestor procese,si in final dorinta sotiei de a cere divortul.
Nu beau,nu fumez,nu sunt o fire violenta,de ani de zile prioritari pt mine sunt copilul si sotia,si totusi ...
Poate fi motiv intemeiat de divort cele relatate?
In cazul in care divortul ar fi admis,pot solicita angajatorului daune morale pt deteriorarea situatiei familiare prin concediere ilegala si refuzul executarii unei hotarari definitive si irevocabile?

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
adisoi, utilizator
Cel mai recent răspuns: adisoi , utilizator 19:02, 26 August 2012
1) sotia dvs poate sa motiveze ca nu vrea sa mai traiasca cu dvs,chiar daca nu sunteti alcoolic,fumator,violent...
2) angajatorul ( fostul patron ) nu are nici o vina in problemele familiale. Nu este lege in care un angajator sa fie tras la raspundere ptr problemele familiale ale angajatilor sai.
Deci mai bine nu...desi daca ea vrea divort,nu prea am ce face .
Situatia e un pic mai coplexa si datorita copilului diagnosticat cu ADHD,care are nevoie de ingrjire si atentie speciala.
Traiesc pe propria piele adevarul ca viata in Romania dauneaza ...din toate pct de vedere pt oamenii de rand.
O sa ncerc ceva de genul,,in genunchi plec de la tine in Vest si n ai sa mai vezi dacat culoarea banilor la schimb valutar,:love1:
P.S.poza din avatar e a fiului meu si e facuta in Spania la muzeul Guggenheim din Bilbao,tara in care castigam lunar 1600 euro,tara din care m am intors pt a fi alaturi de familie.Ironic,nu?#-o
adisoi, utilizator
1) Cred ca au fost si sunt discutii in familie pe problema banilor si a timpului acordat pentru ingrijirea copilului. De aceea, probabil sotia dvs. doreste sa inainteze divortul. Oricum dragoste cu sila nu se poate. Incercati sa rezolvati aceasta problema pe cale amiabila fara ca discutiile se fie tinute in prezenta copilului. Acesta nu are voie sa fie stresat si sa participe la certuri care pot sa-i agraveze boala.
Sunt convinsa ca stiti ca boala de care sufera copilul dvs. poate fi tratata medicamentos, cu medicamente non-stimulante (Strattera) sau cu medicamente stimulante (Ritalin, amfetamine, Concerta) dar si cu multa terapie. Este o boala grea pentru care parintii trebuie sa se inarmeze cu foarte multa rabdare, dragoste si calm.
Daca sotia nu mai doreste sa convietuiasca cu dvs. si doreste divortul, incercati sa fiti de acord si sa va ajutati copilul cu banii necesari tratametelor si cu foarte, foarte multa dragoste si intelegere.
2) DA puteti cere daune morale.
Va doresc succes
Jurist Ioana-Iulica V.
multumesc pt raspuns, sunt de acord cu dvs.
O sa ncerc o conciliere si o relocare definitiva in afara tarii.Se pare ca i mai buna relatia de la distanta.Am 19 ani de casnicie si i datorez f multe sotiei deci daca vrea libertate n o sa ma opun.Despre bani;da,si astai o problema caci am cam ajuns la fundul sacului.
Iar angajatorul ar trebui sa plateasca pt refuzul de a pune in executare doua decizii definitive si irevocabile ptr membrii familiei,sot si sotie concediati ilegal intrucat prin acest refuz si tergiversare se aduc prejudicii grave familiei.[desi sincer sa fiu m am cam saturat de procese]
stima:luck:
adisoi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familia mea, in pragul prabusirii nik_kata2008 nik_kata2008 Sunt un barbat casatorit de aproape 7 ani ,in urma careia a rezultat o fetita de 5 ani.Timp de 6 ani am fost impreuna in italia dupa care anul acesta inainte ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Sotului i se cere sa plece din domiciliul comun cu sotia lui (casa soacrei lui),in urma unor scandaluri,violente pe care le are, in lipsa sotiei ,cu soacra si ... (vezi toată discuția)
Divort iulia2000 iulia2000 Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)