avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum recuperez un prejudiciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum recuperez un prejudiciu

va rog daca se poate , cum pot recupera un prejudiciu creat de niste copii,pot fi trasi pariintii la raspundere ?!.este vorba de furt.
Da, cu siguranta, parintii raspund pentru faptele copiilor daca acestia din urma sunt minori.

Trebuie sa stiti si ce varsta au copiii. Unii copii nu pot fi trasi la raspundere,depinde de gravitatia faptei. Din cate stiu,unii dupa 14 ani pot raspunde in dreptul sau,fara ca parintii sa nu fie trasi la raspundere. Sper sa nu gresesc. Totusi faceti o plangere la politie....
mersi Car3men ,sa inteleg ca pot fi chemati la audieri doar cu parinti,pot fi amprentati copii ??
Da, cu siguranta.

Dvs. depuneti plangere la politie pentru ceea ce s-a intamplat; organele de cercetare penala sunt obligate sa faca cercetari si sa cheme persoanele indicate de dvs. pentru a da declaratii.

Daca aceste persoane sunt minore, este obligatoriu ca declaratiile sa fie luate in prezenta cel putin al unuia dintre parinti.

Daca de la locul faptei s-au ridicat amprente, atunci persoanele indicate de dvs. vor fi si amprentate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil de 10 ani acuzat de furt cippaul cippaul Copilul meu de 10 ani este considerat suspect de furt doar pentru ca era impreuna cu ceilalti copii cand s-a spart casa cuiva.Mai multi copii se jucau si ... (vezi toată discuția)
Calitatea parintilor in actiunea in raspundere civila delictuala contra minorilor karmelika karmelika In ce calitate vor fi chemati sa raspunda parintii in procesul civil indreptat contra minorilori autori ai unui furt? Nu a existat proces penal, data fiind ... (vezi toată discuția)
Plangere neplata pensie de intretinere - copii chemati la politie d12d d12d Buna ziua, In urma cu 2 luni am depus plangere penala la politie impotriva fostului sot, pt neplata pensiei alimentare. Ieri m-a sunat un domn politist si ... (vezi toată discuția)