avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Copil de 10 ani acuzat de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Copil de 10 ani acuzat de furt

Copilul meu de 10 ani este considerat suspect de furt doar pentru ca era impreuna cu ceilalti copii cand s-a spart casa cuiva.Mai multi copii se jucau si dintr-o data doi dintre ei au intrat in casa unde nu locuia nimeni si au spart geamuri si au luat lucruri. Cand a venit proprietarul a sunat la 112 si a venit politia care i-a chemat pe toti copiii acolo. Au dat declaratii in acest sens . Mentionez ca proprietarul nu a depus plangere ci doar a avut pretentia sa i se repare stricaciunile.
Dupa un timp s-au mai sesizat si alte persoana ca li s-au spart casele si din nou copilul meu este chemat la politie fare nici o dovada din partea lor.Va rog sa-mi spuneti daca au dreptul sa-mi ampenteze copilul minor fara a avea vreo dovada in acest sens..ce pot sa fac va rog tare mult
Copilul dvs. nu poate fi tras la răspundere penală la această vârstă.Cu privire la prejudiciu, dacă se va dovedi că a participat la producerea lui, dvs., părinții, veți achita prejudiciul provocat de copilul dvs. minor.
Poate că ceilalți copii au mai dat și celelalte spargeri.Organele de poliție fac un cerc de suspecți, bazându-se pe antecedentele lor, pe modul de operare și pe alte aspecte.
Depinde și ce au declarat ceilalți copii.Dacă ei au declarat că fiul dvs. a fost participant la spargeri, organele de poliție au considerat că și fiul dvs. trebuie audiat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spargere locuinta mediu rural ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Posed o locuinta (gopodarie) in mediul rural care in noaptea de 20.03.2014 spre 21.03.2014 intre orele 3:00 - 03:30 dimineata a fost sparta de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa o dau in judecata iulian1990 iulian1990 buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta ... (vezi toată discuția)
Buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea ... Simona Ionela Simona Ionela buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea unei case intre soti,unul dintre soti i-a dat partea lui unui copil avand boala de handicap ... (vezi toată discuția)