Posed o locuinta (gopodarie) in mediul rural care in noaptea de 20.03.2014 spre 21.03.2014 intre orele 3:00 - 03:30 dimineata a fost sparta de autori necunoscuti di de unde au fost furate multiple bunuri cu valoare destul de insemnata material. Eu locuiesc la 60 de km distanta iar casa( locuinta) la acea data nu era locuita insa era asigurata cu lacat si lumina de veghe aprinsa in curte.
Am fost alertat de vecinii mei de peste drum cu un telefon la ora 03:30 spunandu-mi ca au surpins hotii in timp ce furau iar acestia au reusit sa fuga cu o caruta (1 unul din ei) iar ceilalti 2 au fugit in directia opusa carutei. Hotii nu au putut fi identificati de vecini deoarece erau imbracati in haine inchise la culoare si era si intuneric pe ulita ....
Am plecat imediat catre locuinta de la tara si intr-adevar, cand am ajuns am gasit toate usile si geamurile sparte si toate bunurile disparute ...
Am alertat servicul de urgenta 112 la ora 04:50 (22.03.2014) si in scurt timp a ajuns si un echipaj de politie din comunca vecina. S-a constat spargerea implicit furtul si am fost invitat la sectia de politie din comuna unde detin gospodaria unde am dat declaratii pana la ora 9 dimineata ..... Politia mi-a indicat 3 potentiali suspecti pe care i-am mentionat in declaratie in vederea audierii acestora, suspecti care nu au fost nici pana in ziua de azi audiati.
Mi s-ar fi parut nomal ca imediat in dimineata acelei zile politia sa le faca o vizita spargerea fiind recenta ....
A trecut mai bine de o luna si Politia din comuna unde detin gospodaria nu a prins hotii. Mai mult, am sunat de cateva ori si politistii imi sun ca fac tot posibilul sa prinda hotii si ca "daca am indici si posibilitatea sa ajut ancheta" sa vin la sectia de politie sa depun declaratii ....
Vreau sa mai aduc in discutie si ca fenomenul infrational in acea comuna este de-a dreptul halucinant . In acest sens voi scrie si cateva din furturile comise in perioada in care mi s-a spart locuinta sa aveti o idee de ansamblu:
- taur + vitel furat din curtea unui satean; (autorii acesui furt au fost prinsi deoarece s-a aflat ca tauru si vitelul au fost sacrificati la un abator la marginea satului);
- roata mare tractor furata de pe un tractor parcat in fata curtii.
- cazan de tuica
- bunuri din alte gospodarii ;
Au fost cazuri in care proprietarii au surpins hotii la furat insa acestia au fost amenintati cu moartea de hoti si au intrat inapoi in casa ....
Am vrut doar sa va dau cateva exemple din ce se petrece in acea comuna unde politia nu ia nicio masura.
Primarul comunei mi-a spus ca a fost chiar la Inspectoratul Judetean de Politie si a facut o plangere in acest sens deoarece oamenii sunt foarte speriati.
In speranta ca nu v-am plicitisit vreau sa va intreb ce pot face dpdv legal si cui ma pot adresa dat fiind faptul ca apelul meu a fost dat initial la Apelul unic de urgenta 112 si am si un numar de inregistrare dat de politie (Numar inregistrare plangere politie: 2330015/21.03.2014), plangere momentan nesolutionata.
Vreau sa se dispuna masuri de prindere a faptasilor si am vaga banuiala ca politia din comuna in discutie nu are niciun interes sa ii prinda din motive pe care nu vreau sa le comentez ....
Ar fi interesant de știut dacă autorii vreunuia dintre furturile comise în localitate au fost prinși până acum.Dacă au fost vreunii identificați, ar putea intra în cercul de suspecți și ar fi ceva mai simplă și soluționarea plângerii dvs. Este clar că sunt niște bande organizare, pentru că este nevoie de curaj și operativitate să comiți astfel de fapte.
Mai interesați-vă din când în când de stadiul cercetărilor, îmi vine greu să cred că nu ar exista interes în rezolvarea cazului, ci doar o imposibilitate obiectivă.Acești hoți pot avea complici, unde să repartizeze lucruile furate, spre a fi vândute.Este nevoie de ceva timp însă, mai devreme sau mai târziu vor apărea indicii și probe .
Din punct de vedere legal am vreo parghie la indemana dat fiind faptul ca apelul de urgenta a fost facut la 112 si am si un numar de inregistrare dat de Politie? Pot solicita cumva in mod oficial un stadiu de avansare al cercetarilor?
Plangeri penale
Vladadrian22
Buna ziua . Imi cer scuze in primul rand ca tvaderanjez , dar as dori daca se poate un sfat/ indrumare de la cineva care lucreaza ca si avocat .
Problema ... (vezi toată discuția)