avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangeri penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangeri penale

Buna ziua . Imi cer scuze in primul rand ca tvaderanjez , dar as dori daca se poate un sfat/ indrumare de la cineva care lucreaza ca si avocat .

Problema mea este in felul urmator : acum 3 ani si jumatate mi a fost spart apartamentul . Mi au fost furati niste bani , am anuntat politia prin 112 , au venit 3 politisti. Un politist de la furturi din locuinte , un politist care preleva probe si inca un coleg de al lor . Au luat ceva probe +2 carti din casa pentru examinare de amprente. Politistul de la furturi din locuinte a intocmit un raport si a zis ca ma va contacta . Eu intre timp am mai intrebat prin bloc daca a vazut cineva ceva , un vecin a vazut ceva baieti suspecti prin bloc . Urma sa il propun sa faca eventual o recunoastere. Dar cei de la furturi din locuinta nu au mai dat nici un semn . Dupa un timp am mers in audienta la seful politie si am discutat problema . El a zis ca va lua masurile necesare. Dar ce sa vezi.......nici o miscare . Din pacate nu am mai fortat nici eu nota deoarece locuind in Germania , am lasat totul balta .
Din cate stiu dupa 3 ani se prescrie totul ? Si sa clasat posibilul dosar cu autor necunoscut.

Nedumerirea mea este : e normal ca sa nu fiu citat niciodata in toata aceasta perioada ? Sa nu existe un nr de dosar sau sa fiu chemat la o declaratie ? Si ca si chestie , cel care a ridicat cele 2 carti din locuinta pentru probe , a zis ca le voi primi inapoi , dar nu am primit nimic.
Este normal asa ceva ?
As putea sa fac acum plangere celui sau celor care sau ocupat de acest " dosar " ? Chiar si sefului politie din ..........? Eu cred ca ei nici nu au inceput urmarirea penala sau cercetarea in aceasta cauza. Avand in vedere ca nu am fost niciodata citat sa dau o declaratie sau sa ma intrebe de sanatate.
Ma gandesc ca aici e vorba de un abuz in serviciu sau o neglijenta grosolana din partea lor si pot spune chiar si o favorizarea infractorului deoarece ei nu si au dat deloc interesul sa afle cine au fost cei care mi-au spart locuinta .

Crezi ca as putea depune plangere impotriva lor la Parchetul de pe langa Judecatoria .......? Si as putea cere judecarea lor pentru eventualele infractiuni de mai sus ? As avea ceva sanse ?

Va multumesc anticipat pentru eventualele sfaturi si pentru timpul acordat . Nu va deranjam , doar ca imi doresc sa ma "razbun" pe acesti politisti pentru ca nu au avut nici cel mai mic interes sa rezolve aceasta cauza .

O zi frumoasa in continuare .
Cel mai recent răspuns: DanCristian199 , utilizator 04:47, 11 August 2019
Ar fi trebuit să faceți de la bun început o reclamație scrisă la poliție,nu doar sa sunați si sa puneti martori pe cine cunoașteți.

Ultima modificare: Duminică, 11 August 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din locuinta Vladadrian22 Vladadrian22 Buna ziua. Mi-a fost spart apartamentul si am sesizat politia . Au venit au constatat, au luat probe si au plecat . Si de 2 ani nu am fost chemat la politie ... (vezi toată discuția)
Nevinovat ralucaa11 ralucaa11 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Este vorba de verisorul sotului meu: el provine dintr-o familie mai saraca,locuieste ... (vezi toată discuția)
Acuzati in grup de furt mariu43 mariu43 Suntem o gasca de vreo 5 familii si ne-am adunat la un gratar la una din familii.Toate bune si frumoase neam distrat pe cinste,numai ca a doua zi am fost ... (vezi toată discuția)