avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa 45 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa 45 ani

Am o intrebare:Bunicul meu a decedat acum 3 sapatamani,el a stapanit timp de 45 de ani mai multe terenuri (din partea parintilor) fara a se face taxa de succesiune dupa moartea parintilor sai,platind taxele la primarie.El are 8 frati din care numai unul mai traieste. Tatal meu este unicul copil al sau (a facut certificat de mostenitor la notariat).
Intrebarea este: Mai au vreun drept ceilalti frati ai bunicului asupra terenurilor?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:01, 26 August 2012
Nu,tatal dvs. inlatura de la mostenire pe fratii bunicului.
Si deoarece nu s-a facut succesiunea dupa parintii bunicului la vremea respectiva, oare cei 8 frati(prin mostenitorii lor) chiar nu au nici un drept? Exista vreun alt act prin care bunicul stapaneste toata averea fara sa fie obligat sa o imparta cu fratii lui?
Nu exista nici un act,numai "rolul" de la primarie prin care dovedeste ca a stapanit(a platit taxele aferente) toti acest ani.
In acest caz fratele bunicului dvs. , in calitate de mostenitor direct si chiar si tatal dvs. au dreptul de a deschide succesiunea ca mostenitori. La succesiune insa vor intra alaturi de cel care traieste toti mostenitorii celorlalti 7 frati decedati in cazul in care acestia au fost casatoriti si au avut copii. Tatal dvs. are calitate de mostenitor direct dupa tatal sau, adica bunicul dvs. La notar trebuia sa declare numele celorlalti mostenitori aflati in viata, altfel acestia il pot actiona in judecata. Desigur ceilalti mostenitori pot fii obligati sa imparta in mod egal taxele platite in tot acest timp cu privire la impozit sau intretinerea terenului.
Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propritate dupa succesiunea bunicilor morti si a parintelui mort Danieladvd Danieladvd Draga AvocatNet.com, Tatal meu a murit fara sa faca succesiunea dupa parintii lui decedati (bunicii mei). Tatal meu are o sora inca in viata. Cei 4 copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune si taxa de mostenire diacouroxy diacouroxy am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 11 anii locuinta in care am crescut noi este inca pe numele bunicilor si ei decedati sa zicem ca nu sa ... (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)