Am o intrebare:Bunicul meu a decedat acum 3 sapatamani,el a stapanit timp de 45 de ani mai multe terenuri (din partea parintilor) fara a se face taxa de succesiune dupa moartea parintilor sai,platind taxele la primarie.El are 8 frati din care numai unul mai traieste. Tatal meu este unicul copil al sau (a facut certificat de mostenitor la notariat).
Intrebarea este: Mai au vreun drept ceilalti frati ai bunicului asupra terenurilor?
Si deoarece nu s-a facut succesiunea dupa parintii bunicului la vremea respectiva, oare cei 8 frati(prin mostenitorii lor) chiar nu au nici un drept? Exista vreun alt act prin care bunicul stapaneste toata averea fara sa fie obligat sa o imparta cu fratii lui?
In acest caz fratele bunicului dvs. , in calitate de mostenitor direct si chiar si tatal dvs. au dreptul de a deschide succesiunea ca mostenitori. La succesiune insa vor intra alaturi de cel care traieste toti mostenitorii celorlalti 7 frati decedati in cazul in care acestia au fost casatoriti si au avut copii. Tatal dvs. are calitate de mostenitor direct dupa tatal sau, adica bunicul dvs. La notar trebuia sa declare numele celorlalti mostenitori aflati in viata, altfel acestia il pot actiona in judecata. Desigur ceilalti mostenitori pot fii obligati sa imparta in mod egal taxele platite in tot acest timp cu privire la impozit sau intretinerea terenului.