Posed o asigurare facultativa PAD PLUS BONUS, cu despagubire si catre terti si am inundat de la un racord flexibil fisurat 3-4 apartamentede la parter si subsol. Care ar fi pasii de urmat si ce sanse sunt de a putea despagubi vecinii, care nu au asigurare cu toate ca sunt toti defapt firme, dar cu pretentii de despagubire totale, si mai mult una dintre firme care sta in chirie/sper ca legal cere inclusiv despagubire pentru aparatele electronice care s-au udat dar nu se stie daca sunt si compromise: un fax si un copiatorul color noi, de 1500eu si culmea daunele colaterale pentru intrerupere de activitate. Multumesc anticipat
Asa cum spun si ceilalti veti putea folosi polita de asigurare pentru limita de suma prevazuta la sectiunea " raspundere civila fata de terti" . Pentru diferenta , ar fi indicat sa folositi calea amiabila . In ceea ce priveste obligativitatea ca si ceilalti sa incheie o asigurare de locuinta , va anunt ca incepand din 01.09.2012 se va lamuri si "dilema " asta , odata cu intrarea in vigoare a Ordinului 15 / 2012 al C.S.A. . Oricum , va recomand ca , la innoirea politei dumneavoastra sa mariti suma prevazuta ca raspundere civila fata de terti si chiar numarul de evenimente . Ex. : S.A. 5000 euro X 2 evenimente , care va adauga la valoarea politei 18-20 euro suplimentar . Daca vi se pare mult , folositi plata in rate . A, si nu in ultimul rand , pe viitor folositi serviciile unor profesionisti in asigurari deoarece o polita de asigurare nu se "cumpara " dupa criteriul "cel mai mic pret" . Va urez succes si tuturor o zi cat mai buna !
Problema e ca e vorba de o firma care sta in chirie si inca din ziua evenimentului s-a fortat nota/ sa nu stringem nimic sa facem foto , sa lasam apa cum e, sa nu ne atingem de aparatele, pentru care am insistat sa le deschidem si sa le lasam la uscat...fapt care ar fi putut rezolva problema si observat si de martori; iar acum are pretentii la despagubiri pentru xerox/1200eu, fax, calculator??...cu toate ca nu se stie cit au fost de afectate/ cine trebuie sa stabileasca?? si mai mult,inca de la inceput au insistat pe despagubire pentru intrerupere activitate, cu toate ca au o activitate f.f.restrinsa, fiind la inceput. Este evident ca e vorba de rea vointa si se vrea sa se profite de situatie. Fiind foarte insistenti, i-am invitat ca pe viitor sa insiste doar la asigurator si la pentru alte pretentii sa ma de-a in judecata. Ce ma sfatuiti si totusi cine trebuie/ar fi trebuit sa stabileasca gradul de functionalitate al aparatelor, caci in ce priveste reparatiile de zugraveala m-as incadra in cei 1000eu, inclusiv cu cca.50% birotica. Problema e ca sunt de profil si le-ar fi foarte usor sa distruga total aparatele. Sunt chiar genul de oameni care de la inceput a fost clar ca vor incerca sa profite de situatie, in acelasi timp ceilalti vecini fiind f.intelegatori vis a vis ca a fost un accident care se putea intimpla oricui si chiar au vrut sa renunte la pretentii. Ce sanse credeti ca as avea intr-un proces, care sigur va fi de uzura si pe teremen lung probabil, caci acum e vorba si de ambitii...cine pe cine. Multumesc, Cu stima
Polita rca
liviuliana
Buna ziua. Am vindut cu contract autoturismul proprietate personala vineri 27.10.2017. Luni in data de 30.10.2017 am scos-o de la taxe si impozite iar in data ... (vezi toată discuția)