avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare locuinta

Multumesc pentru raspuns. Totusi as mai veni cu o intrebare: in cazul vanzarii imobilului asigurat noul proprietar poate beneficia de despagubire si asigurare pana la expirarea acesteia? Prima polita de asigurare a locuintei a fost facut in urma cu 8 ani si de atunci nu a suferit intreruperi (in general fiind inoita cu 30/45 de zile inainte de expirare) si a fost facuta la aceiasi firma de asigurari. Actualmente polita este reinoita in urma cu 3 luni. Desi am fost atent la conditiile politei in momentul semnarii, fara un temei legal (din punctul meu de vedere) firma de asigurari ma tot poarta pe drumuri fara a imi oferi un raspuns oficial (oricare ar fi el).
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
winterartic, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:59, 17 Noiembrie 2009
Pana la instrainare, aveti dreptul la despagubiri, pentru riscuri produse (si acoperite)pe perioada de valabilitate a politei.La data instrainarii, aveti posibilitatea sa denuntati(cereti rezilierea) politei cu restituirea primei aferente perioadei de la instrainare pana la expirare(daca nu incasati indemnizatia pt. daunele de care vorbiti)
Juridic contractul de asigurare este incheiat intre cele 2 parti Asiguratorul si Asiguratul. Asiguratul trebuie printre altele sa justifice un interes fata de bunul asupra caruia poarta asigurarea (locuinta, auto etc) pe perioada de valabilitate a politei. De exemplu sa fie proprietar, chirias, comodatar. Prin instrainarea de catre dvs. a disparut interesul si contractul s-a reziliat in mod normal. Ar fi trebuit sa vi se restituie diferenta de prima sau eventul incheiat un supliment de asigurare pe noul proprietar.

Am avut astfel de cazuri si am despagubit chiar daca am fi putut respinge dosarul de dauna, insa este un aspect care tine de politica asiguratorului.
Buna ziua. La vechea mea problema cu firma de asigurari am primit "semne de viata" de la firma de asigurari (asta dupa cca 5 luni) si se pare ca voi fi despagubit. Apare acum insa alta problema. In urma cu 1 luna am scos imobilul la vanzare si recent am gasit un posibil cumparator. Apar insa urmatoarele intrebari:
1 pot incasa asigurarea locuitei daca actul de vanzare cumparare este intocmit dupa data acordarii despagubirii?
2 odata incasata despagubirea , trebuie justificata folosirea ei in conditiile in care mai sunt 3 luni pana la expirarea politei de asigurare si NU intentionez sa o reinoiesc (nu cu aceasta firma)?
3 contravaloarea pagubelor (desigur cea stabilita de expertii firmei de asigurari) se poate incasa pur si simplu sau trebuiesc prezentate acte (devize/facturi) pentru suma respectiva?
Mentionez ca in prima cerere adresata firmei de asigurari am precizat ca doresc ca reparatiile sa fie facute de firma contractata de cei de la asigurari. Raspunsul primit a fost NEGATIV in sensul ca dansii nu au lista de firme agreate si nici nu au competenta de a contracta astfel de firme si ca in cazul despagubirii acesta va fi in bani.
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
winterartic, utilizator
Daca va referiti la bonusul acordat pentru reinnoirile repetate, va sugerez o vizita la asigurator, impreuna cu noul proprietar, care sa opteze pentru continuarea asigurarii in conditiile in care va primi facilitati referitoare la acest aspect.Foarte probabil va obtine o reducere comerciala de prima, poate chiar la nivelul celei pe care ati avut-o.
In privinta despagubirii efective, daca in timpul valabilitatii politei, s-a produs un eveniment asigurat pana la data instrainarii(notificata asiguratorului), titularul(dvs.) beneficiaza de despagubiri.Daca in urma demersurilor, asiguratorul accepta schimbarea titularului politei, puteti solicita noului titular(cumparatorului) diferenta de prima (prima anuala x1/12 x nr. luni pana la expirare) noului proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Noiembrie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta winterartic winterartic Buna ziua. La vechea mea problema cu firma de asigurari am primit \"semne de viata\" de la firma de asigurari (asta dupa cca 5 luni) si se pare ca voi fi ... (vezi toată discuția)
Rca cristianx004 cristianx004 de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)
Rca ContSters79003 ContSters79003 buna seara! a expirat polita rca ieri. daca vand masina maine, poate cumparatorul sa incheie o asigurare rca pe numele lui pe baza contractului de ... (vezi toată discuția)