avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta

Buna ziua. La vechea mea problema cu firma de asigurari am primit "semne de viata" de la firma de asigurari (asta dupa cca 5 luni) si se pare ca voi fi despagubit. Apare acum insa alta problema. In urma cu 1 luna am scos imobilul la vanzare si recent am gasit un posibil cumparator. Apar insa urmatoarele intrebari:
1 pot incasa asigurarea locuitei daca actul de vanzare cumparare este intocmit dupa data acordarii despagubirii?
2 odata incasata despagubirea , trebuie justificata folosirea ei in conditiile in care mai sunt 3 luni pana la expirarea politei de asigurare si NU intentionez sa o reinoiesc (nu cu aceasta firma)?
3 contravaloarea pagubelor (desigur cea stabilita de expertii firmei de asigurari) se poate incasa pur si simplu sau trebuiesc prezentate acte (devize/facturi) pentru suma respectiva?
Mentionez ca in prima cerere adresata firmei de asigurari am precizat ca doresc ca reparatiile sa fie facute de firma contractata de cei de la asigurari. Raspunsul primit a fost NEGATIV in sensul ca dansii nu au lista de firme agreate si nici nu au competenta de a contracta astfel de firme si ca in cazul despagubirii acesta va fi in bani.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:34, 28 Ianuarie 2010
Daca valoarea despagubirii reprezinta o suma solicitata in numerar in cererea de despagubire, nu trebuie sa dovediti nimic(dosarul de dauna fiind inchis prin referatul de plata).Daca ati solicitat si ati primit aprobarea pentru plata facturilor catre un reparator, va trebui sa depuneti acele facturi.Nu conteaza ce ati facut cu bunul dupa data evenimentului, data la care va apartinea si era asigurat.De la data platii daunei, polita ramane in vigoare pana la expirare pentru diferenta dintre suma asigurata si valoarea despagubirii .(numai daca nu se schimba proprietarul). sau inceteaza daca s-a platit ca dauna totala.(dispare obiectul asigurat)
:offtopic: Ati publicat acest mesaj si in lunile anterioare, ultima data in noiembrie 2009 si ati primit raspunsurile cuvenite.Ce doriti de fapt?
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita de asigurare locuinta winterartic winterartic Multumesc pentru raspuns. Totusi as mai veni cu o intrebare: in cazul vanzarii imobilului asigurat noul proprietar poate beneficia de despagubire si ... (vezi toată discuția)
Problema polita rca dauna totala crudu.daniel crudu.daniel Am fost implicat intr-un accident din care autoturismul a fost declarat dauna totala de firma de asigurari a vinovatului.Astept aproape de vreo 2 luni sa ... (vezi toată discuția)